Їжа для схуднення. Рецепти.

Хочу їсти і худнути.

Цікавить їжа для реального схуднення? - Вашій увазі пропонується добірка рецептів , які допоможуть вам впоратися із зайвою вагою, проте ваша їжа нітрохи не погіршиться. Ви можете розраховувати на смачну їжу для схуднення.

Солодкий суп. Досить незвичним стравою , легким і ситним , багатим вітамінами і білком , є солодкий суп. Він сподобається не тільки будь-якій дорослій , але і маленькому гурману . Для його приготування підготуємо літр знежиреного кефіру , п'ять яблук , літр яблучного відвару , дві великі ложки родзинок , щіпку кориці і за бажанням велику ложку меду.

Готуємо суп так - промиваємо родзинки і заливаємо його на пару хвилин окропом , після чого змиваємо воду. Промиваємо яблука , чистимо їх від серцевини і шкірки , саму шкірку заливаємо окропом і проварюємо близько п'ятнадцяти хвилин , а отриманий яблучний відвар проціджуємо і охолоджуємо. Нарізаємо яблука на часточки або кубики. Кефір перемішуємо з яблучним відваром , додаємо ізюм , сир , за бажанням мед і часточки яблук. Заправляємо готовий суп порошком кориці і ретельно перемішуємо.

Дієтичний салат « Олів'є». Більшість з нас не може відмовитися від улюблених страв , без яких ми не можемо жити. Тим часом , салат Олів'є можна приготувати і дієтичним чином , після чого ви переконаєтеся , що і цей салат цілком може бути корисний для вашої фігури , а в шлунку не буде почуття тяжкості.

Для приготування дієтичного салату беремо одну морквину. Дві картоплі , три варених яйця (нам знадобляться їх білки ) , банку горошку , одне яблуко , двісті грамів кальмара , трохи курячого філе ( можна замінити яловичиною ) , двісті грамів маринованого огірка або свіжого , дві баночки несолодкого йогурту або двісті грамів десяти процентної сметани , половина лимона , порошок чорного перцю , трохи солі і улюбленої зелені .

Готуємо салат дуже просто - відварюємо курячу гудку , яловичину або кальмарів. При використанні кальмарів слід їх попередньо очистити від кісток і шкірки . Нарізаємо підготовлене м'ясо кубиками або смужками . Відварюємо до готовності картоплю і моркву , чистимо їх і нарізаємо кубиками. Відвареної курячий білок від трьох яєць і один жовток подрібнюємо . Чистимо яблуко від насіннєвої коробки і шкірки , нарізаємо кубиками і поливаємо малою кількістю соку лимона , щоб не потемніло. Перемішуємо всі підготовлені компоненти в одній мисці , додаємо консервований горошок , посипаємо потрібною кількістю перцю і солі , заправляємо несолодким йогуртом або сметаною. Готовий салат посипаємо подрібненою свіжою зеленню.

Капустяна запіканка . З дієтичних страв дуже гідною вважається запіканка з капусти ( кольоровий). Особливо якщо додати в таку запіканку ще й деякі інші свіжі овочі (правда , і заморожені через брак свіжих підійдуть ) .

Для приготування такої запіканки беремо півкілограма свіжої цвітної капусти , двісті грамів свіжої стручкової квасолі ( спаржі ), три морквини , двісті грамів зеленого горошку (свіжого або консервованого ), три яйця , сто п'ятдесят грамів молока , трохи оливкової олії та солі.

Готуємо запіканку так - відварюємо в попередньо посолене окропі промиту кольорову капусту до підлозі готовності. Для цього потрібно після закипання водички тримати капусту близько дванадцяти хвилин. Суцвіття дістаємо і даємо водичці стекти , а грубі прожилки з суцвіть видаляємо. До підлозі готовності відварюємо і квасоля з морквою . Зливаємо воду , чистимо від шкірки , нарізаємо морквину тонкими кружками , а квасоля шматками по два- три сантиметри. При використанні свіжого зеленого горошку потрібно його також відварити. Якщо у вас немає свіжих овочів і ви вирішили використовувати заморожені , то скоротіть час відварювання до п'яти хвилин після того , як закипить вода. Змащуємо форму для запікання растіт.маслом , посипаємо малою кількістю панірувальних сухарів , викладаємо приготовану овочеву суміш шарами - морквину , квасоля , горошок і покриваємо всі цвітною капустою. Молоко збиваємо з яйцем , посипаємо сіллю і заливаємо отриманою сумішшю овочі. Якщо немає молока , можете збивати яйце з відваром від цвітної капусти. Ставимо форму з капустою в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку , запікаємо близько чверті години. А після приготування посипаємо подрібненою свіжою зеленню.

Перець фарширований . Дієтичним стравою можна вважати і фарширований м'ясом перець , правда , якщо перець буде фарширований м'ясом з курячого філе або пісної яловичиною .

Отже, нам знадобляться для приготування цього рецепту півкілограма солодкого болгарського перцю , п'ятсот , сімсот грамів курячого філе або пісної яловичини , мелений перець , свіжа зелень , сіль , чотири зубки часнику , п'ять великих томатів , дві баночки несолодкого йогурту.

Готуємо фаршировані перці так - промиваємо солодкі перчики , зрізаємо з них верхівку і чистимо від насіння . Приготуємо фарш з часнику , ямса і свіжої зелені , посипаємо на свій розсуд сіллю і перцем. Підготовлені перчики наповнюємо фаршем і досить щільно один до одного складаємо перці в каструлю або гусятницю . Подрібнюємо помідори з натуральним йогуртом , заливаємо отриманою сумішшю перці , посипаємо малою кількістю солі і ставимо на плиту. Як тільки маса закипить , тушкуємо до повної готовності перців (приблизно сорок -п'ятдесят хвилин). Перед подачею до столу рекомендується полити перець нежирної сметаною або йогуртом.

Курка - гриль. Є м'ясо при дієтичному харчуванні не заборонено , однак м'ясо потрібно вміти готувати. Ось рецепт приготування курочки гриль. Для цього нам знадобиться п'ятсот грамів курячого філе , одна кружка салатної заправки ( звичайно ж , дієтичної ) .

Готуємо курочку гриль так - куряче філе нарізаємо невеликими шматками , поливаємо салатної заправкою і години на два ставимо в холодильник. Потім дістаємо куряче філе і запікаємо його в духовці при середній температурі. А для більш ніжного смаку курки рекомендуємо постійно поливати її приготовленої салатної заправкою. Таку заправку можна приготувати , якщо перемішати сік одного лимона , три великих ложки оливкової олії , чотири зубки часнику і трішки чорного меленого перцю.

Схожі теми:

Новости