Їжа в горщиках, приготування. Рецепти для здорового харчування.

Їжа в горщиках.

Існують рецепти для здорового , повноцінного харчування або якщо сказати простіше - їжа в горщиках. Ви в будь-якому випадку не зможете повторити страви , які раніше готувалися в російської печі тому , що вони унікальні за своєю структурою , процесу і методу приготування. Однак наблизити блюдо до такого можна , особливо, що стосується страв у горщиках . Справа в тому , що російську піч сьогодні відшукати досить проблематично , а духовка є практично у кожного на кухні. Звідси і взялася тенденція на приготування страв у горщиках .

Горшечки обов'язково повинні бути глиняні , тому що вони надають страві особливий аромат , особливо добре і довго тримають тепло , рівномірно нагрівають вміст. Між іншим, і форма самого горщика не випадкова. Так що будь-яке , навіть найпростіше блюдо буде особливим , смачним , якщо його приготувати в горщику , зовсім не обов'язково додавати при цьому масло або жир. Тоді ви вбиваєте відразу 2 -х зайців - готуєте неповторне смачне блюдо і зберігаєте свою фігуру , бо таке блюдо вважається дієтичним. А ще завдяки цьому посуді виходять чудові вегетаріанські страви.

Отже, наведемо вам кілька рецептів приготування страв у горщиках .

Щоб приготувати печеню зі свинини , беремо шістсот грамів свинини , десять картошек , одну морквину , тридцять грамів сушених грибів , одну цибулину , два зубки часнику , вісімдесят грамів тертого сиру , три великих ложки майонезу , трохи солі і меленого перцю.

Готуємо печеня з свинини в горщиках таким чином. Чистимо і промиваємо картоплю , нарізаємо її досить великими кубиками і на розігрітій сковороді обсмажуємо , поки картопля не покриється золотистою скоринкою. Такими ж шматками нарізаємо промиту свинину , посипаємо її сіллю і перцем , також обсмажуємо на розігрітій сковороді з двох сторін. Потім на тій же сковороді обсмажуємо чищений і нарізаний лук , чищену і терту моркву і нарізані гриби. Як тільки ми підготували і обсмажили всі компоненти , викладаємо їх в горщики , на дні яких викладений нарізаний пластинками часник. Заливаємо вміст горщиків невеликою кількістю бульйону - грибного , посипаємо сиром тертим і поливаємо невеликою кількістю майонезу. Запікаємо в розігрітій до двохсот градусів духовці протягом 30 -ти , 40 -ка хвилин.

Для приготування апетитного горщика нам знадобляться один кілограм картоплі , один кілограм курячого філе , пів кілограма грибів , одна цибульна головка , 150 грамів тертого сиру , рослинного масла 2 великі ложки , трохи майонезу та сметани , склянку нежирного молока або вершків , трохи солі і улюблених приправ , свіжа петрушка.

Готуємо такі горщики так - нарізаємо промите куряче філе , обсмажуємо його з тертої очищеної морквою і нарізаною цибулею. Великі гриби нарізаємо дрібніше , дрібні залишаємо як є і обсмажуємо все разом на розігрітій сковороді до підлозі готовності. Нарізаємо кубиками очищену картоплю , обсмажуємо його на сковороді до золотистого. Тепер дістаємо горщики , викладаємо на дно трохи обсмаженого курячого філе , потім викладаємо шар грибів , потім кладемо шар картоплі , посипаємо далі все це сиром тертим . Саме час приготувати соус для горщиків - перемішуємо в однакових пропорціях сметану і майонез , додаємо на свій розсуд перець і сіль , можна додати улюблену приправу. Отриманим соусом заливаємо вміст горщиків і ставимо в розігріту духовку на п'ятнадцять хвилин. Приготовлені горщики прикрашаємо свіжою петрушкою і подаємо до столу.

Щоб приготувати в горщиках жульен , беремо триста грамів курячого філе , двісті грамів свіжих печериць , одну банку концентрованого молока (або згущеного молока - несолодкого ) , 150 грамів тертого сиру , трохи олії рослинного , соусу Маггі або будь-якого іншого спеціально для жульена .

Власне , дуже рідко можна знайти жінку , в господарстві у якої буде знаходитися спеціальний посуд для приготування жульена під назвою Кокотница . Так що сміємо вас запевнити , що горщики стануть прекрасною заміною такому посуді . У горщиках це страва вийде нітрохи не гірше , крім того , наш рецепт спеціально підігнаний саме під приготування жульена в горщиках.

Отже, готуємо так . Промиваємо куряче філе і нарізаємо його кубиками. Свіжі печериці нарізаємо тонкими пластинами. Сковороду ставимо на плиту , розігріваємо її , додаємо на сковороду масло і теж його розігріваємо . Спочатку обсмажуємо на сковороді шматочки курки , потім додамо до курки гриби. А тим часом в окремому посуді розігріваємо молоко , додаємо в нього соус для жульена , який потім виливаємо в посуд з куркою і грибами. Тушкуємо на сковороді протягом приблизно десяти хвилин при маленькій температурі. Розкладаємо всю цю смачну масу по горшочкам , посипаємо тертим на дрібній тертці сиром і далі - поміщаємо горщики в духовку. Запікатися все це в духовці повинне не менше чверті години.

Для приготування в горщиках риби беремо пів кілограма морської риби , дві ріпчастих цибулини , вісім яєць , половина гуртки молока , три великих ложки борошна, трохи масла рослинного , свіжої подрібненої зелені і солі.

Приготувати страву можна таким чином - беремо філе будь-якої морської риби , промиваємо ярмо і нарізаємо дрібними шматками. Посипаємо перцем і сіллю , обваляємо кожен шматочок у борошні , після чого викладаємо на розігріту з растіт.маслом сковороді. Тим часом чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю , також обваляємо цибулю в борошні й обсмажуємо на розігрітій олії рослинній . Обсмажену рибу і цибулю викладаємо оп горшочкам . Тепер розбиваємо в миску яйця , додаємо до них молоко , гарненько збиваємо і заливаємо отриманою масою вміст горщиків . Посипаємо невеликою кількістю рубаної зелені , накриваємо кришками і ставимо в розігріту при середній температурі духовку. Вміст горщиків запікаємо до тієї пори , поки омлет не буде готовий . Приготована таким чином риба буде дуже ніжною , смачною і незвичайною. А поставивши таке блюдо для гостей , ви здивуєте не тільки гостей . Але і домочадців .

Схожі теми:

Новости