Як багато їсти і не товстіти, що не повніти? Я боюся «дуже погладшати» або «сильно поповніти».

багато їсти і не товстітиЯким чином можна їсти багато, але при цьому зовсім не товстіти і не повніти ? Я так сильно боюся дуже погладшати ! - Постійний стрес , недоїдання , поспіх , брак калорій на увазі нашої одержимості фігурою - все це приводить нас до того , що ми починаємо весь час відчувати постійне відчуття голоду . Ми весь час хочемо їсти , але розумом прекрасно розуміємо , що якщо допустити це , то від нашої краси , від нашої фігури , від наших настільки важких праць не залишиться і сліду.

А адже наше тіло грає для нас дуже важливу роль , особливо останнім часом , коли конкуренція серед жінок так велика. Сьогодні зовнішній вигляд жінки просто зобов'язаний відповідати стандартам краси , інакше можна підписатися під ярлик « потвора ».

Причому , тут ось який факт цікавий - ще п'ятдесят років тому в моді були форми досить округлі . Однак потім тенденція почала змінюватися від цих пишних форм до форм практично дитячим , хлопчачим , плоским. Особливо добре можна спостерігати за ці за моделями подіуму , чиї фігури більш спортивні , привабливі , худорляві , більше схожі на фігури хлопчиків.

Однак нашим країнам тут не пощастило найбільше . У той час , як європейські країни завжди відрізнялися більшою стриманістю в їжі , в російським країнах традиційною розвагою завжди вважалося святкове застілля . Причому святкується таке застілля як правило два дні. Ну самі поміркуйте - весілля два дні , новий рік - і той два дні , Різдво - знову два дні , і навіть старий новий рік - і той два дні. Звичайно , якщо постійно готувати на такі свята всякі смачні рецепти , то як тут не наїстися . Це просто несправедливо дотримуватися дієти в ці святкові дні. І справа не в тому , що хочеться відзначити свята разом з іншими - просто коли бачиш , як господині вправлялися для приготування того чи іншого блюда - руки самі тягнуться за стравами. Ми вже не говоримо про запах - варто його відчути , побачити готову страву красиво оформленим , приготованим . А якщо справа ще й до десерту дійде - то якщо не зайде слюнями , то отримаєте інфаркт. Ну і обмежувати себе в таких випадках теж прикро. Міг би бути і такий варіант розвитку подій - просто не піти туди , де буде застілля. Однак ви можете уявити себе вдома , зовсім одного , коли ви знаєте , що ось зовсім поряд ваші друзі і рідні , де вирує рікою веселощі ? До того ж , якщо на дворі такий веселий свято , як новий рік , коли бути одному просто протипоказано.

При цьому саме запах і смак найбільше розбурхують наш апетит. Звичайно ж , смак теж грає роль , але для цього спочатку потрібно спробувати блюдо. До речі , поговорочка « апетит приходить тільки лише під час їжі » пішла саме звідси , адже під час їжі працюють смакові рецептори , які змушують нас продовжувати їсти , навіть якщо ми в їжі вже не потребуємо. Відбувається це тільки заради того , щоб продовжувати відчувати їжу на смак , отримувати від її смаку задоволення.

Однак бувають і деякі хвороби (наприклад , булімія ) , які є досить серйозними захворюваннями. Саме при цій хворобі ви будете відчувати патологічну форму емоційного голоду. Тут їжа відіграє роль таблетки проти депресії , яка діє миттєво.

Для дуже великої кількості людей боротьба із зайвою вагою носить довічний характер , при цьому вони від однієї малоефективною ( або ж зовсім неефективною ) до іншої , точно такої ж неефективною. А в той же час інші люди , які мають досить худосочним статурою , можуть їсти скільки завгодно тортиків , тістечок , смаженої картоплі і майонезу . При цьому їх вага буде стояти на одному місці, не набираючи жодного зайвого грама. І допомагає їм залишатися таким же стройняшка особливий ген , який був їм переданий при їх народженні . Чому цей ген є у одних і повністю відсутня у інших? Як він діє? Справа в тому , що якщо в організмі людини є цей ген , то він забезпечує організму особливо прискорене розщеплювання жиру в тілі. Так що саме завдяки цьому ті люди , у яких цей ген є навіть в тому випадку , якщо будуть харчуватися самої жирною сметаною або збитими з цукром вершками , не зможуть поповніти саме завдяки тому , що в їх організмі жири розщеплюються в особливо короткі терміни.

Отже , в Нідерландах в університеті Гронінгена були проведені дослідження , предметом яких стали нейтральні , хороші і погані жири. Ці жири в тому чи іншому кількості завжди присутні в людському організмі. А саме дві родини були предметом дослідження наших учених. У кожного члена даних сімей були особливо високі показники хорошого холестерину , а кількість тригліцеридів при цьому була вкрай низьким. Крім цього у семи членів однієї сім'ї був виявлений матований ген GALNT2 , який допомагав організму кожного з цих людей досить швидко розщеплювати саме погані жири, що надходять в їх тіла. В іншій же родині такий ген був виявлений лише у однієї людини .

Отже, щоб забезпечити стовідсоткове надходження в організм усіх беруть участь в експерименті , було вирішено годувати їх тільки чистими збитими вершками. Тоді всі учасники будуть отримувати максимально велику кількість калорій , що допоможе краще навантажити їх організм. Після проведеного експерименту з'ясувалося , що володарі матований гена можуть справлятися з розщепленням поганого жиру набагато успішніше .

Проте вчені припустили , що в звичайному своєму стані цей ген GALNT2 уповільнює розщеплення жирів , проте варто було йому мутувати , як процес розщеплення став набагато більш прискореним .

Тепер ті , у кого стрункі фігури , не повинні хвалитися тим , що вони володіють завидними формами. Адже справа тепер не в їх умінні себе стримувати і силі волі , а тільки в тому , що у них міститься цей самих мутований ген , який і допомагає жирам розщеплюватися швидко.

Якщо ж ви таким геном не володієте , то вам ніяк не можна їсти багато так , щоб це не позначилося на вашій фігурі. Тільки якщо ви не будете їсти такі продукти , які не володіють мінімальним або навіть нульовим кількістю калорій. До таких продуктів відносяться в першу чергу свіжа білокачанна і квашена капуста. Ці два види капусти ви можете є хоч відрами , при цьому не поправитеся ні на кілограм , тому що ці два продукти викликають зворотний процес , адже для їх переробки організму потрібно витратити набагато більше калорій та енергії , ніж ці продукти несуть з собою в організм.

Схожі теми:

Новости