Яка калорійність в шматку хліба? Калорії в чорному, білому хлібі.

калорійність в шматку хліба

Скільки ж в хлібі калорій ? Яка його калорійність ? - Ще на самому нашому дитинстві нас завжди вчили , що самим головним блюдом на столі є саме хліб. Так що навіть якщо наші столи заставлені найдорожчими і вишуканими стравами , стіл не виглядатиме повним і закінченим , якщо на ньому немає хліба.

Так в чому ж сенс хліба ? Та в тому , що в його складі можна знайти будь-який корисний елемент , якого потребує наше тіло. Так що якщо відмовитися від вживання в своєму раціоні хліба , причому будь-якого його виду , то ви втратите цінне джерело більшості корисних речовин.

При цьому в більшості дієтичних методик сказано , що хліб потрібно виключити повністю , тому що він занадто високо калорійний. Однак сучасна кулінарія настільки різноманітна , що вам не обов'язково вибирати найкалорійніший хліб. Ви цілком можете замінити його продуктом з борошна меншою калорійністю .

Однак часто зустрічаються і такі дієти , коли дозволено їсти все , що хочете за день , але при цьому є певна кількість калорій , перевищувати яке ви не повинні. Саме за таких дієтах ви можете їсти хліб.

Отже , саме для тих , хто хоче дотримуватися такої дієти , ми рекомендуємо довідатися про те, яку калорійність має той чи інший продукт. Найчастіше людних цікавить калорійність білого , чорного і бородінського хліба. При цьому цікаво просто дізнатися , скільки ж калорій міститься в одному шматку хліба.

А чи може хліб насправді зашкодити вашому здоров'ю ? Адже якщо він такий корисний , в чому ж його шкода? Справа в тому , що найкорисніші речовини містяться в зернах пшениці , а саме в їх оболонках і зародках . Однак коли ми мелемо ці зерна , то всі ці корисні властивості моментально руйнуються. У борошні залишається лише страшно велику кількість крохмалю , а разом з ним і більшу кількість калорій .

Звичайно ж , не можна сперечатися з тим , що хліб з борошна вищого гатунку дуже смачний і приємний , ніжний на смак , проте він позбавлений своєї користі. Особливо це стосується білого хліба , який напряму постачає в наше тіло лише калорії і зайву вагу.

Більше однієї тисячі років тому люди почали пекти хліб. Люди навчилися використовувати з ходом часу не тільки саме зерно , а й усі , що до нього відносилося раніше , висівки , які залишалися після того , як зерно мололи .

Якщо ви бачили житній хліб , то робиться він з житнього борошна. Насправді , хліб цей не чорний , а сірий . До позитивних властивостей цього хліба можна віднести те , що він засвоюється повільно , а в його складі набагато більше корисних речовин , ніж , скажімо , в білому хлібі. Так що вже в житньому хлібі набагато менше калорій.

Але найбільше користі несе з собою висівковий і чорний хліб. Завдяки отрубям в організмі цими продуктами поглинаються токсини і алергени , імунні сили організму збільшуються , а у них клітковина , яка допомагає більш повно очистити вміст шлунка. Так що в висівковий хліб ви знайдете набагато більше вітамінів для організму та інших корисних речовин.

Так скільки ж у хлібі є калорій ? - Що стосується самої калорійності хлібів - показник цей залежить , як ми вже згадували , від самого сорти хліба. На сто грамів продукту в білому хлібі міститься триста вісімдесят одна калорія , у пшеничному булці двісті сімдесят двоє калорії , в дієтичному хлібі з висівками двісті шістьдесят шість калорій , в нарізна батоні двісті шістьдесят чотири калорії , в зерновому хлібі двісті двадцять вісім калорій , в хлібі бородінському двісті одна калорія , в дарницькому хлібі двісті калорій , а в житньому хлібі міститься всього лише сто дев'яносто кілокалорій на сто грамів продукту . А якщо ж брати і зовсім чорний житній хліб , то ви можете розраховувати всього на вісімдесят дев'ять кілокалорій на сто грамів хліба.

Між іншим , існують і спеціальні дієти , які навпаки припускають вживання чорного хліба. У таких дієтах чорний хліб є основним компонентом. Однак погодьтеся , існують і люди , які терпіти чорний хліб не можуть. Однак вони зобов'язані змиритися і давитися цим продуктом , тому що це вказано дієтою. Але насправді всі їх муки марні.

В принципі , нам зрозуміла логіка дієтолога щодо білого і чорного хліба - раз білий хліб набагато калорийнее чорного ( на сто грамів білого близько трьохсот калорій проти двохсот калорій чорного хліба) , то і є потрібно той, який менш калорійний. Адже зайві калорії цілком резонно відкладаються в нашому організмі у вигляді жиру тому, що організм не в змозі переварити таку велике у калорій.

Однак є одне але ! Всі дієтологи забувають або просто з незрозумілої причини замовчують , що в чорному хлібі велику кількість вітаміну В, досить корисного і підступного . Справа в тому , що крім своєї прямої користі і роботи ( він допомагає стежити за нормальною роботою легень і серця) цей вітамін ще й уповільнює процес розщеплення жиру.

Чим більше накопичується цього вітаміну в організмі , тим у вас буде більше жировий запас . А саме в чорному хлібі грубого помелу цього вітаміну і найбільше. А дієтологи та інші фахівці радять вживати в їжу якомога більше саме цього хліба . Особливо часто радять їсти цей хліб при ожирінні для того , щоб значно знизити рівень вступників калорій в організмі.

Так що цілком закономірно , що товстіють рівномірно як від білого , так і від чорного хліба. Ми рекомендуємо вам їсти всі сорти хліба , але потроху. А товщина нормального шматка хліба не повинна перевищувати товщини промокашки . До речі , що стосується калорійності одного шматка хліба , то ви й самі цілком можете це розрахувати . Один шматок хліба важить близько п'ятдесяти грамів , значить - це приблизно вісімдесят , сто кілокалорій , залежно від сорту хліба. А на всі сто грамів ви можете з'їсти близько двох ( а то й трьох ) шматків хліба. Єдине , що ми не рекомендуємо вам , так це вживати в їжу дуже свіженький білий хліб. Такий хліб володіє всіма шкідливими речовинами , які тільки можуть міститися в хлібі. Дайте йому полежати пару днів , щоб він трохи почерствел , і тільки потім їжте , тоді це і шкоди принесе менше.

Схожі теми:

Новости