Яка кількість калорій у яєчні? Калорійність яєчні.

калорій у яєчні

Яєчня .

Скільки калорій знаходиться у яєчні ? Яка її калорійність ?

Досить часте явище , коли на сніданок люди вживають яйця або просту яєчню. І відбувається це не просто так. Справа в декількох речах. Спочатку слід вказати , що з ранку людина хоче затриматися в своєму ліжку якомога довше , слідчо , часу на приготування свого сніданку у нього не так вже й багато. А яєчня готується так швидко і просто , що сам Бог велів її готувати з ранку. Крім того у неї досить приємний смак , а ще це блюдо дуже ситне . Так що , з'ївши всього одне або два яйця , ви до самого обідньої прийому їжі не будете відчувати непереборний почуття голоду.

Тут механізм такої . Яйце включає в себе білок і жовток , а нам вже давно відомо , що обидва ці речовини надзвичайно важливі для нашого організму. Білок при цьому дуже добре засвоюються нашим організмом , що йде тілу тільки на користь. У жовтку дуже велика кількість різних поліненасичених кислот , яких так потребує наш організм. Так що яйця дають нам необхідні протеїни , які наше тіло не може виробляти самостійно.

Яйця вважаються одним з найбільш екологічно чистих продуктів , в них є багато антиоксидантів і мікроелементів , а ще вони самі натуральні . Однак тепер варто загострити свою увагу саме на смажених яйцях - скільки ж в них міститься калорій ? Особливо зацікавить ця інформація того , хто не уявляє свого ранку без доброї яєчні.

Тим часом у яйця досить велика калорійність. Точніше , багато калорій міститься саме в жовтку - на сто грамів яйця ви можете розраховувати на двісті тридцять дві калорії. Але ви можете набагато значніше знизити калорійність смаженого яйця , якщо будете готувати його на антипригарной сковороді без використання жиру або масла.

Не дивлячись ні на що , калорії від яєць йдуть людині тільки на користь , тому що вони легко засвоюються організмом і несуть із собою величезну кількість корисних мікроелементів і речовин. Від застосування в їжу яєць ви не виявите на своєму тілі зайвих сантиметрів , а тільки поліпшите внутрішньо стан свого організму. Фахівці в області дієтології дотримуються думки , що цей продукт дуже корисний і для мозкової діяльності , сприяючи розвитку інтелекту . Крім того , яйця прекрасно засвоюються організмом. Пояснюється це тим , що як тільки яйце падає в шлунок , воно виробляє особливу речовину під назвою ангіотензин . Ця речовина сприятливо впливає на нормалізацію тиску і на кровоносні судини. Між іншим , з цією метою яйця потрібно готувати не варені , а саме смажені .

Тільки , незважаючи на таку велику користь від вживання яєць , ви повинні знати міру. Є яйця потрібно у встановленій нормі. Крім того пам'ятайте , що яйця - досить сильний алерген , так що не варто давати їх дитині раніше двох років. Якщо у вас є проблеми з печінкою або алергічні реакції на деякі продукти , то вам варто обмежитися або навіть відмовитися від цього продукту .

Смажені яйця прекрасна їжа. Їх можна готувати як в чистому вигляді , так і з додаванням різних інших продуктів - наприклад , додавши до них ковбасу і помідори. Однак і калорійність такої страви теж потрібно знати . Якщо ви готувати яєчню з ковбасою , то калорійність такої страви буде на сто грамів двісті п'ятдесят кілокалорій. Якщо ж ви тільки з помідорами готуєте яєчню , то калорійність такої страви складе сто шістьдесят сім калорій.

Якщо додати до яєчні сир , то калорійність підвищиться до двохсот сорока , але це за тієї умови , що готувати ви будете на рослинному маслі. Якщо ж ви знаєте приблизну калорійність яєчні з одного яйця , то легко зможете розрахувати і блюдо з декількох яєць. У тому випадку , якщо ви віддаєте перевагу омлетик побільше , але без помідор , а з сиром , то вам потрібно розраховувати калорійність до трьохсот сорока калорій.

Як ми вже згадували , ті , хто їсть з ранку яєчню , легше переносять відчуття голоду за весь день. Вони набагато краще переносять дієтичне харчування. Це було доведено американськими дослідниками , які пробували різні продукти на те , як людина себе після них відчуває , як швидко і як надовго він втамовує свій голод цим продуктом. У цьому експерименті брали участь чоловіки . Одна група чоловіків їла з ранку хлібні рогалики , а інша - яйця і страви з них . Тобто одна група харчувалася вуглеводної , а друга - білковою їжею .

Попередньо керівники експерименту підрахували , що в однакових порціях тієї та іншої їжі міститься рівну кількість кілокалорій. Але , незважаючи на це , в результаті експерименту з'ясувалося , що ті чоловіки , які харчувалися яєчними стравами , набагато слабкіше відчували голод , а під час обідньої прийому їжі вибирали собі страви менш ситні . Інші ж чоловіки , їсти рогалики на сніданок , хотіли їсти менш ніж через три години після сніданку , а за весь інший день з'їдали більшу кількість калорій.

Це дослідження показало людям , як важливі і корисні для живильного раціону людини яйця та продукти з яєць. Так ці результати були опубліковані в усіх наукових журналах. Було доведено , що людина, яка їсть з ранку яєчню , стрімко втрачає у вазі , на шістдесят п'ять відсотків. Він відчуває себе набагато більш енергійніше , ніж ті , які їдять з ранку хлібобулочні вироби. При цьому рівень холестерину в обох груп залишається на однаковому рівні.

Крім того дослідження явно доводять , що яйця цілком можна використовувати в якості основного або самого головного компонента в дієтичному харчуванні і дієтичної системі .

Яйця є природним джерелом найважливіших поживних речовин. Адже в одному яйці міститься цілих тринадцять корисних і життєво необхідних мінералів , вітамінів , антиоксидантів і білка. При цьому енергетичною цінністю даного продукту є всього лише сімдесят кілокалорій.

Схожі теми:

Новости