Калорії в 1 молочній сосисці. Чи калорійні сосиски?.

Чи калорійні сосиски??

У темі головне питання - скільки калорій міститься в 1 (однієї ) молочної сосисці ? Цей чудовий продукт був винайдений одним німецьким м'ясником на ім'я Йоханн Ланер . Причому цей продукт так сподобався німецькому населенню , що навіть після смерті цієї людини сосиски залишилися в життя німецького народу , полюбити навіть найменшій дитині . Після цей продукт перебрався і на столи європейських сусідів Німеччини , а сьогодні вже й на наших столах ми не можемо уявити собі порожнім місце , де міцно влаштувалися сосиски. Сосиски сьогодні бувають настільки різних видів і сортів , що приходячи в магазин , очі починають розбігатися - починаючи від кольору і форми і закінчуючи складом цього продукту .

Незважаючи на це , досить жваво йдуть сучасні суперечки про те , звідки ж взялися ці самі сосиски. Що стосується Німеччини , то тут цей продукт був відомий ще з самого середньовіччя. Вперше смачна суміш свинини і яловичини була зроблена у Відні , так що цей рецепт і сьогодні розпочав плекати свого обожнювача в наших країнах. А у німців і досі прийнято робити на вихідних звані у них кров'яні соски , які є прекрасним доповненням до пива. Навіть на святковому столі можна знайти сьогодні різноманітні страви , основним компонентом яких є сосиска . Сосиска в тісті , пиріжки з капустою , капуста , тушкована з сосисками - всі ці страви є невід'ємною частиною нашого повсякденного столу , як і просто відварні сосиски з кашею або омлет з сосисками .

Сосиски відносяться до одного з найбільш швидко приготувати страв , крім того їх можна їсти і сирими. Вони є сумішшю подрібненого м'яса різних тварин сортів ( також і м'яса птиці) . Сьогодні існує велика кількість сорти сосисок , які відрізняються по мірі різних добавок до їх складу. Завдяки цьому вони і за смаком своєму відрізняються . Звідси і різна калорійність сосисок . Так що недоцільно вказувати для різних сортів сосисок одну калорійність.

Найчастіше відрізняє сосиску від ковбаси одна її особливість - все ж сосиски потрібно готувати (її можна смажити , смажити або запікати ) . Досить популярні сьогодні саме сосиски , приготовані з суміші різних сортів м'яса , в більшості випадків змішується свинина і яловичина , проте не рідко популярністю серед населення користуються і сосиски з курятини .

Ця страва чудово тим, що має величезну швидкість свого приготування , а разом з тим це не впливає на її смак. Особливо цей продукт полюбився нашим дітям - може , завдяки його невигадливій формі , може , завдяки тому , що його можна тримати в руках , при цьому не обов'язково використовувати вилки , а може просто смак у неї універсальний . Однак , незважаючи на це варто пам'ятати про калорійність сосисок .

Ось чому у кожного сорту є своя калорійність. У середньому вона коливається від двохсот сімдесяти до трьохсот двадцяти кілокалорій на сто грамів продукту . При цьому не обов'язково можна визначити калорійність сосисок за зовнішнім їхнього вигляду , тому що жирність сосисок просто так на око не видно , як це можна проробити з м'ясом.

А ось поживна цінність сосисок не так вже й велика. Користь сосисок полягає лише в тому , що завдяки їй ви зможете просто швидко вгамувати голод. Хоча тут немаленьку роль грає і сама фірма - виробник. Тому що чесність кожного виробника прямо пропорційно впливає на якість самого продукту.

Отже, ми вже згадували про те , що різні сорти сосисок мають і різну калорійність. При цьому одні з самих низькокалорійних сосисок - це молочні сосиски. На сто грамів цього сорту ви виявите всього двісті сімдесят сім калорій , в свинячих ж вже більше відчутну кількість калорій - триста двадцять чотири калорії , в яловичих сосисках калорій ще менше , ніж у молочних - двісті двадцять шість . У сосисках аматорських калорій триста чотири . У сосисок з сиром двісті п'ятьдесят дев'ять калорій , у сосисок « Раменське » двісті й дванадцять , а у курячих - двісті п'ятьдесят дев'ять калорій.

Ось що псує всю ідею сосисок - це різні харчові добавки , які входять до складу цих сосисок . Виробники додають різні хімічні компоненти в продукцію , щоб механічно збільшити термін зберігання свого продукту , а тим часом саме ці компоненти зводять всю користь даного продукту нанівець.

Особливо недобросовісні виробники додають у м'ясні компоненти сосисок замість частини м'яса соєві продукти (а найчастіше соєвий білок або інші компоненти), а ці продукти в першу чергу негативно позначаються на травленні , погіршуючи його . В іншому, якщо при покупці сосисок досить ретельно читати їх склад , то можна придбати досить вигідний продукт , враховуючи, що все ж сосиски при невеликій калорійності досить поживні. Тільки вживати їх стоїть не з вуглеводною їжею , а з їжею рослинного походження , причому , найкраще зі свіжою , наприклад , зі свіжими овочевими салатами , особливо - з капустяними .

Ч аще всього , фахівці не рекомендують дати дітям (особливо дітям до трьох років) сосиски в їжу , тому що в цьому продукті міститься незначна кількість необхідних дитячому організму корисних речовин і мінералів. А на увазі того , що у складі цього продукту нерідко є багато шкідливих речовин , то і зовсім може бути шкідливий для дитини. Не варто користуватися цим продуктом без особливої ​​потрібні тому , що не можна віднести сосиски , власне , до продуктів корисним.

Обов'язково обмежте їх споживання тому , що цей продукт готовий , а готові продукти рідко мають в собі корисні компоненти . Додайте сюди їх недостатню поживну цінність і сумнівний склад - звідси випливає те , що обов'язково потрібно обмежувати цей продукт від дітей , а собі якомога рідше дозволяти купувати сосиски , нехай навіть і низькокалорійні , як , наприклад , молочні.

Схожі теми:

Новости