Калорії в 1 зефірі «білому». А в шоколаді багато калорій?

Калорії в зефірі «білому».

– З'ясовуємо скільки є калорій в 1 ( одному ) зефірі білому? І скільки їх в шоколаді ? - Дослівний переклад цього десерту означає «легкий , немов вітер», так що це ім'я причепилося до нього не просто так. Одного разу спробувавши це ласощі , ви зрозумієте , що немає нічого легше і легше зефіру , адже він так ніжно і швидко тане в роті. Завдяки пишного та білосніжному зефіру ви зможете перестати сумувати так само швидко , як і після шоколадки . При цьому по своїй користі цей продукт ніколи не зрівняється з будь-яким шоколадом.

Так що навіть дієтологи і будь-які інші фахівці в світі фітнесу рекомендують їсти зефір тим людям , які ведуть досить здорову і активне життя , які стежать за своєю зовнішністю. А якщо перед вами постає вибір , з'їсти зефір або будь-який інший солодкий десерт , обов'язково віддайте свою перевагу зефіру , в якому так багато корисних вуглеводів , які дадуть вам активну життєву енергію для тренування і спорту , при цьому в зефір практично не міститься жиру.

Спосіб приготування зефіру досить проста - для цього збивають яєчний білок з цукром і ягідно - фруктовому пюре , а в самому кінці збивання в масу додають агарових сироп або будь-який інший застигає продукт. При цьому зефір має власну класифікацію , яка базується на розходженні Студнеобразующая продуктів (або желейних речовин) , які додаються до зефіру .

І так , буває зефір на основі агару , пектину або желатину. Дана класифікація робить наш зефір досить схожим з мармеладом , чи не так? Все вірно , зефір і мармелад - солодкі родичі . Вони володіють тими ж самими драглеутворювачами ( агаром , пектином або желатином , при цьому желатин готується з кісткової тканини тварини , а перші дві речовини відносяться до продуктів рослинного походження - агар з водорості , а пектин з фрукта , так що всі ці компоненти несуть собою ще й багато інших корисних компонентів).

Отже недивно , що в зефір так багато корисних речовин. А щодо всіх інших десертів і кондитерських солодощів у вигляді тортів і тістечок в зефір не так вже й багато калорій. А це означає , що час від часу цей продукт можуть собі дозволити навіть ті , хто дуже строго стежить за своєю фігурою. При цьому шкода здоров'ю буде завдано мінімальний .

Слід зазначити особливу роль пектину в зефір і мармеладі , тому що в ньому містяться такі речовини , які сприяють активному виведенню з організму токсинів і іонів важких металів. крім того пектин сприяє нейтралізації шкідливих впливів різних медикаментів і лікарських препаратів , підвищить опірність організму. Так що якщо у вас є вибір , то віддавайте того зефіру , у складі якого включений пектин. Це ви завжди зможете побачити , якщо почитаєте склад продукту на упаковці.

Через деяких своїх властивостей зефір буває тільки деяких форм , в основному у вигляді черепашки , рідше - у вигляді грибочка або чогось довгастої форми. Однак , незважаючи на це , ви можете знайти різновиди зефіру за своїми зовнішніми даними - досить популярним є зефір у шоколаді , а ще часто попадається зефір обсипаний вафельними крихтами в глазурі. Мало того , що це дуже красиво , так ще і як смачно! Те ж стосується і його смакових якостей - він як і мармелад може бути різним ( ягідним , фруктовим , кавовим , горіховим і пр. ) Часто зефір можна знайти у вдалій комбінації з печивом , посипаний кокосової кухлем , покривають шоколадом або іншими глазурями , додають шматки цукатів і горіхів - все на ваш смак.

Однак разом з різними смаковими добавками змінюється і калорійність самого продукту - якщо мова йде про зовсім звичайному білому зефірі без яких би то не було добавок , то можна говорити про триста кілокалоріях . При цьому на сто грамів продукту вісімдесят припадає на одні тільки вуглеводи , а на білки припадає всього лише один грам . А ось жирів в цьому продукті немає зовсім. На одну зефірінку припадає приблизно сто тридцять п'ять кілокалорій.

Що стосується зефіру в шоколаді , то тут вже дещо інша ситуація. Тут на сцену виходять уже і жири. Все залежить від того , яка кількість шоколаду йди глазурі міститься на продукті. При цьому вам досить подивитися на упаковку , де буде написана калорійність зефіру.

Однак , незважаючи на всі очевидні плюси цього десерту , не варто вживати його занадто багато і занадто часто за великого вмісту в ньому вуглеводів. Є велика ймовірність почати набирати зайву вагу.

Крім того , якщо ви хочете , щоб вам попався натуральний продукт , потрібно читати уважно склад від виробника , який часто через бажання заощадити замість натуральних компонентів кладемо в продукт хімічні добавки і замінники смаку , різні компоненти Е , великий вміст яких має вас насторожити.

Ще раз нагадаємо про те , що для того , хто веде активне життя , хто займається спортом , цей продукт буде дуже корисний , тому що допомагає відновити сили на увазі великого вмісту в ньому вуглеводів. Так що тут важко сказати , що очевидніше - його шкоду або його користь для організму ! Ось чому якщо ви після тренування втомилися , як вовк , варто з'їсти всього одну зефірку , яка миттю поверне вам витрачені сили . При цьому , з'ївши всього одну зефірку , ви не поправитеся , не наберете зайву вагу. Погодьтеся , ну що таке сто тридцять п'ять калорій з двох тисяч , які людина зобов'язаний з'їсти за весь день , щоб підтримувати організм у нормальному стані , щоб організм добре продовжував функціонувати ?

С овременного кулінарія в змозі запропонувати вам таке розмаїття зефіру на смак , що з ним може « поконкурувати » навіть сам шоколад , так що якщо ви не особливо любите зефір , досить вибрати для себе той його вид , який буде до душі саме вам . А що містяться в зефір корисні компоненти у вигляді пектину , агару або желатину допоможуть нормалізувати деякі функції організму, зокрема вивести з організму токсини і важкі метали , які відкладаючись в нашому тілі , отруюють його і роботу наших органів.

Схожі теми:

Новости