Калорії в борщі, в тарілці борщу.

Калорії в борщі.

А скільки калорій мається на борщі ? Все спочатку і по порядку. - Дотримуватися дієти стає набагато складніше в тому відношенні , коли у вас є власна сім'я і вам доводиться , дотримуючись дієтичного харчування , готувати для всіх членів своєї сім'ї звичайні висококалорійні страви. Дуже складно потім ще й для себе готувати такі страви , які бідні калоріями і не настільки вже привабливі на смак. А ще набагато важче їсти всім за одним столом , коли бачиш, як твої близькі насолоджуються твоїми плодами , смачними стравами. Ось чому ми вирішили провести своє дослідження з приводу того , скільки калорій міститься в борщі . І незважаючи на те , що спочатку це страва є досить калорійним , ми знаємо способи , як знизити його калорійність , при цьому воно не особливо змінить свої смакові якості.
Для початку зробимо невелику подорож у країну підрахунку калорій. Потрібно дізнатися , з яких продуктів ви хочете готувати власний борщ , адже існує безліч рецептів для цього першого блюда. Наприклад , на Україні рецептів приготування борщу більше сорока , а ми вже не говоримо про всіх інших країнах . Отже , найголовнішими компонентами цієї страви є морквина , буряк, помідори (або томатна паста) , цибуля , капуста , бульйон , картопля чи квасолю. Тут потрібно проаналізувати всі складові цього супу. Як правило , прийнято готувати класичний борщ з засмажкою на салі , соняшниковій олії або жирі. Для приготування засмажкою перемішуємо дрібно нарізані моркву , цибулю і тертий буряк , а потім обсмажуємо на розігрітому жирі або маслі. Крім того враховуйте , що це блюдо прийнято подавати з деякою кількістю вершків або сметани.
Отже , проаналізувавши все це , не потрібно бути семи п'ядей у ​​чолі , щоб сказати , що страва це є ну дуже калорійним для звичайного обивателя.
Отже , а тепер пропонуємо вашій увазі власне рецепт приготування низькокалорійного борщу , яким бачимо його ми .
Починати слід з бульйону. Варити його варто на яловичині , на якій немає жиру , або ж на курочку без шкіри , тому що саме шкіра містить велику кількість жиру.
Передивіться овочі ще разок. Як правило , борщ в першу чергу блюдо овочеве . Іноді він так і називається - овочевий червоний суп. Атак що не забувайте про те , що основну частину в цьому супі повинні займати саме овочі. Обов'язково додайте в суп цибулю , моркву і , звичайно ж , буряк. Всі ці овочі досить некалорійні , а користі в них при цьому дуже багато. Так що не варто виключати їх зі свого списку продуктів для приготування борщу. Залиште також капусту , яка також не є калорійною , але дуже корисна. А от якщо ви обираєте з картоплі та квасолі , то віддайте свою перевагу квасолі , бо картопля досить калорійна порівняно з усіма перерахованими вище продуктами.
Отже , якщо ви вирішили використовувати місце картоплі квасоля , то потрібно пам'ятати про те , що вона досить довго вариться , так що поставте її попередньо варитися у каструлю до напівготовності. Потім злийте воду і промийте її , а тільки після цього слід її додавати в сам борщ , де квасоля вже і буде варитися з іншими овочами до її повної готовності.
Якщо хочете приготувати борщ низькокалорійним , забудьте про приготування засмажкою . Просто трьом сиру моркву , буряк і нарізаємо лук і сирими додаємо їх в суп. До речі , а цибулю можете покласти в суп не нарізаючи , а цілу головку , а в самому кінці приготування борщу дістаньте його з супу.
Якщо ви хочете зробити свій борщ незабутньо смачним , то рекомендуємо в самому закінченні варіння додати в суп зовсім небагато товченого часнику , трохи свіжої подрібненої зелені і улюблені спеції (як правило , це перець , лавровий лист , сіль) , а ще додайте часточку лимона без шкірки . Само собою зрозуміло , що після приготування в свою тарілку вам не потрібно додавати ні вершків , ні сметани. Якщо таким ось чином готувати борщ , то ви можете розраховувати приблизно на сто десять калорій на одну двохсот п'ятдесятиграмової тарілку такого ось борщу. При цьому на сто грамів готового продукту вийде близько тридцяти п'яти -сорока п'яти кілокалорій.
Погодьтеся , цифра просто мізерно мала для такого вишуканого і божественно смачної страви .
При цьому така от тарілка борщу надовго вгамує ваш голод , адже борщ досить ситне блюдо. Так що вам не те , що перекушувати , навіть і є довго не захочеться. А ще , якщо готувати на всю сім'ю, ви і їм корисне зробите .
Готуючи борщ таким образів , вам не доведеться проводити на кухні вдвічі більше часу , щоб ізвертеться і приготувати блюдо не тільки для своєї улюбленої сім'ї , а й для себе коханої. А за смаковими якостями такий супчик нітрохи не поступається звичайному борщу , до якого ви так звикли.
А ще відкриємо вам маленький секрет . Якщо ви хочете схуднути досить сильно , зазвичай рекомендують дотримуватися строгої дієти , яка є для організму великим стресом . Це ще й дуже шкідливо , адже ви обмежуєте свій організм у вступі до нього різних поживних і корисних речовин. Так що в доповненні до вже відомого нам рецептом прекрасного низькокалорійного борщу ви можете приймати спеціальні засоби , які допомагають виводити накопичені жири з організму.
Так що тепер ви автоматично можете розраховувати на схуднення , адже у вашому арсеналі таке прекрасне зброю , як справжній дієтичний борщ ! Саме таке блюдо допоможе вам не тільки зберегти в цілості й схоронності вашу фігуру , але ще і ваше здоров'я , яке ви будете оберігати від зайвих надходжень жиру і калорій.
Пам'ятайте про те , що це дуже важливо не тільки для вас , а й ще для ваших домашніх , адже , хоч і побічно , але все ж , саме ви відповідаєте за їх здоров'я , адже саме ви готуєте для них їжу. А якщо готувати так , як ми звикли ( пожирнее , понаварістее , покалорійнее ), рано чи пізно ні до чого хорошого це не приведе. Жирне - не означає корисне або хороше , а зовсім навпаки. Бережіть себе і своїх близьких.

Схожі теми:

Новости