Калорії в м'ясі.

Калорії в м'ясі.

Скільки калорій міститься в м'ясі тушкованому , вареному , смаженому , курячому і крабовому ? Яка калорійність м'яса ? - До м'яса відноситься така група продуктів , яка являє собою джерело особливо поживного білка , в якому багато мінеральних компонентів , наприклад , сірки , фосфору , заліза , магнію. У такому продукті також багато і вітамінів групи В і РР . В основі білкової дієти лежить споживання пісного м'яса. Однак м'ясо несе з собою і деякі небезпеки , наприклад , завдяки великому вмісту в ньому насичених жирних кислот в сироватці крові збільшується рівень поганого холестерину , що сприяє розвитку і ризику виникнення ішемічної хвороби серця.

Однак не будемо про сумне , а краще зосередимося на всьому найкращому . Приміром , у свинячому м'ясі міститься вітаміну В1 більше , ніж в іншому , будь-якому вигляді м'яса. Саме цей вітамін необхідний для правильного вуглеводного обміну , для нормальної роботи нервової системи. Але вживати її потрібно в обмежених кількостях , тому як свинина відноситься до червоного м'яса , а саме червоне м'ясо є володарем великої кількості жиру.

Що стосується яловичини , то вона є багатим джерелом такого вітаміну як В12 , який сприяє нормальному клітинному росту в організмі. Саме в цьому сорті м'яса міститься так багато цинку і заліза , що в деяких випадках рекомендується як лікарського засобу ( при анемії , наприклад). Але, як і зі свинячим м'ясом , з яловичиною потрібно не переборщувати , вживаючи її лише в міру необхідності і від випадку до випадку.

Дичина теж можна вживати , однак м'ясо повинно бути доглянуто , так щоб на ньому стояло дозвіл до вживання від ветеринарної служби . У такому м'ясі вкрай маленьке вміст жирів , зате дуже високі смакові його властивості .

Особливо цінним м'ясом є м'ясо кролика. Вміст білка в ньому перевищує двадцять відсотків , а вміст жиру - мінімальне (до п'яти відсотків). У цьому м'ясі дуже багато мінеральних складових ( солей , заліза , калію , фосфору ) , вітамінів (особливо вітамінів групи В) , різних мікроелементів ( кобальту , міді , цинку). Це м'ясо особливо підходить для дієтичного харчування , тому що в м'ясі кролика надзвичайно маленьке зміст поганого холестерину. Ось чому це м'ясо є ідеальним продуктом для тих людей , які страждають захворюваннями серця і кровообігом. І все ж особливо цінним робить його майже повна засвоюваність білка людським організмом - вона становить дев'яносто відсотків.

Однак м'ясо дуже швидко псується , так що його потрібно вміти правильно зберігати. Робити це потрібно в холодильнику в спеціально призначеної для нього ємності. Якщо нарізати м'ясо невеликими шматками і розмістити по целофановим пакетам , після чого заморозити , можна зберігати м'ясо таким ось способом близько трьох місяців.

Що стосується калорійності м'яса , то тут все дуже невизначено . Справа не тільки в тому , чиє м'ясо ви берете і яким чином ви збираєтеся його приготувати , однак і в те, яку частину тварини ви вирішили приготувати. Адже є частини тіла тварини , на яких жир практично повністю відсутня , а є й ті , які повністю складаються з жиру . Ясна річ , що у різних частин тіла буде різна калорійність.

Наприклад , м'ясо птиці засвоюється набагато краще і легше , ніж м'ясо тварини. Якщо брати окремо куряче м'ясо , то його середня калорійність на сто грамів сирого продукту буде близько ста шістдесяти чотирьох кілокалорій. Однак тут є свої маленькі моменти , які слід знати . Найбільш дієтичним м'ясом є куряча грудка , а ось найбільш жирної частиною курки визнана її шкурка , шкірочка. Але пам'ятайте і про те , що калорійність птиці залежить від її сорту ( або категорії). Перераховані вище опису відносяться до курки другої категорії , до першої ж категорії можна віднести курку з калорійністю в двісті двадцять кілокалорій.

Що до приготування м'ясних продуктів , то зрозуміло буде всім і кожному , що найменш калорійним буде те м'ясо, яке буде відварене . Найбільшою ж більшою калорійністю володітиме те м'ясо, яке пожежа. Чимось середнім є страви тушковані . Орієнтовна калорійність тушкованого м'яса становить сто п'ятдесят калорій на сто грамів продукту . Але це в тому випадку , якщо гасити яловичину. Відварна яловичина володітиме кількістю калорій на сто грамів рівним , сто п'ятдесят три . А якщо смажити яловичину на маслі , то на сто грамів продукту можна розраховувати на сто вісімдесят калорій. Смажена ж курка з шкіркою матиме калорійність в сто дев'яносто три калорії.

Але якщо ви дуже сильно любите м'ясо , так що й жити без нього не можете , але вам вкрай протипоказано його вживання або ж просто хочете зберегти своє здоров'я , вам варто замінити натуральне м'ясо визнаним замінником цього продукту - соєвим м'ясом. Незважаючи на те , що за калорійністю соєве м'ясо дещо більше своєї тварини аналога (калорійність соєвого м'яса дорівнює приблизно трьомстам калорій на сто грамів) , воно легше для вашого організму.

Зате не володіє такою енергетичною цінністю крабове м'ясо. Воно має зовсім маленькою кількістю калорій - на сто грамів всього сімдесят три калорії.

Сьогодні м'ясо досить активно і широко використовується в кулінарії. Сьогодні це , мабуть, основний компонент для приготування головних страв , супів , закусок. Існує безліч методів його приготування - гасіння , смаження , варіння , запікання . Якщо ви збираєтеся приготувати класичне м'ясо по- французьки , то можете розраховувати на двісті шістьдесят п'ять з половиною кілокалорій. Як ми бачимо , калорійність страви особливо сильно підвищується , коли для його приготування додатково застосовується ще велика кількість різних продуктів.

Так що обов'язково перед приготуванням страви ще раз гарненько подумайте , чи хочете ви просто набити шлунок смачною їжею або ж ви хочете прийняти їжу , максимально корисну для вашого здоров'я.

Схожі теми:

Новости