Калорії в торті. Скільки калорій в шматочку? Шматок торта – калорійний Клондайк?

Калорії в торті.

Калорійність торта - питання суто індивідуальний тому, що це залежить повністю від калорійності тих продуктів , з яких він зроблений. Насамперед , вираховувати калорійність продуктів слід по їх вазі . Якщо ж торт був виготовлений на фабриці або в майстерні , то на упаковці стоїть точна калорійність даного продукту , яка вимірюється , як правило , на сто грамів продукту . У тому випадку , якщо торт готується самостійно в домашніх умовах , то слід самостійно проводити виміри і користуватися таблицями калорійності. Калорії в торті - це калорійний Клондайк і сховище величезної маси калорій в кожному його шматочку ?

С тоит звернути увагу на крем торта , від якого дуже сильно залежить калорійність усього торта. А оскільки кожен крем готується з різних продуктів , то і калорійність кремів теж буває різна. Самими висококалорійними вважаються масляної і вершковий крему. Особливо підвищується калорійність торта , якщо додати в такий крем какао. У заварний крем калорій дещо менше , тому що в його складі , як правило , досить небагато калорійних продуктів - часто це лише борошно , цукор і вода. Правда , якщо додавати в заварний крем ще й вершкове масло , як це роблять деякі, щоб зробити тортик ніжніше , то і калорійність відповідно збільшується .

Крім крему для торта не варто забувати і про прикраси для торта , які теж мають свою калорійність - це і мастика , і посипання, і драже , і шоколад та інші .

Отже , тепер поговоримо про тип торта , точніше - типі тесту , з якого буде готуватися торт.

Якщо ви віддаєте перевагу бісквітні торти , то це ваше право - звичайно , як же їх можна не любити? Вони такі ніжні , смачні , повітряні . Однак у цьому і криється вся підступність даного торта. Саме тому, що торт повітряний і пористий , він вбирає в себе багато рідини (тобто сиропів і соків). Так що торт стає ще більш солодким і калорійним. Так що тепер за своїми калоріям бісквітний тортик перевищує будь кремовий або шоколадний торт. А так як з'ївши шматочок такого повітряного тортика хочеться з'їсти ще шість , то ви ризикуєте поповнити свої жирові запаси ще більше.

Якщо мова йде про дитячий тортик , то тут дещо інша ситуація. Вони готуються з розрахунком на дитячу публіку , так що найчастіше тут потрібно брати до уваги чисто зовнішнє його оформлення , тому що саме зовні кожен кондитер намагається прикрасити свій торт для дитини якомога красивіше і незабутнім. Тут майстри використовують і глазур. І патоку , і крем , і мастику . Кондитери намагаються зобразити казкові мотиви або героїв улюблених мультиків. Однак для зростаючого організму ці прикраси , хоч часто і зайві , не грають такої гнітючої ролі, як для дорослої людини (в розумних межах).

Складно сказати , який торт більш псує фігуру - домашній або заводської. Тут все залежить не тільки від виду і типу торта , а й від людини, від її індивідуальних особливостей. Як правило , домашній торт виходить завжди смачніше , тому що завжди робиться з особливим старанням і турботою. Крім того , кожна господиня завжди знає , що входить до складу такого торта. Однак часто господиня , намагаючись зробити тортик смачніше і притягательнее , додасть в нього все саме калорійне - маслечко , згущеного молока та інше. Так що часто вони більш шкідливі для фігури. Але в кожному разі , господиня завжди може зробити торт менш калорійним , знайшовши компроміс серед продуктів .

Самим пишним і красивим традиційно залишається весільний торт. Жоден інший не зрівняється з ним по пишності , розміром, красі і по калорій ... цей торт ставлять на стіл на самі знаменні події в житті будь-якої людини - на ювілей , на весілля , на народження дітей. Часто він являє собою величезну гору з нагромадженням всяких трояндочок , листочків і інших прикрас . Плата за задоволення з'їсти такий торт - це велика кількість калорій , які ви отримуєте з кожним таким шматочком . На щастя , ці торти не є постійним складовим вашого регулярного раціону.

У сметанному тортик основним компонентом є , як вже стало зрозуміло з його назви , сметана. Як правило , сметана для таких тортів береться сама жирна . Однак калорійність сметани ви вправі вибирати самі - в цьому плюс саморобного сметанного торта. Однак все ж не варто налягати на такий тортик , тому що разом з смачним продуктом у ваше тіло потрапляє величезна кількість зайвих калорій. Адже крім великої кількості жирної сметани в складі торта є також велика кількість цукру і борошна.

Між іншим , сир вважається дуже корисним продуктом - це відомо всім. Однак на смак він досить специфічний продукт , так що він подобається далеко не всім в чистому його вигляді. Найчастіше його доводиться розбавляти йогуртом , сметаною , молоком з цукром та іншими продуктами , які неабияк додають йому калорійності. Однак серед усіх своїх різновидів , торт , заснований на коржах з сиру , набагато більш вигідний для вашої фігури, ніж його кремові і масляні брати. Це ж стосується і крему з сиру - він не такий жирний , а користі в ньому не менше, ніж в простому сирі. Так що в підсумку ви отримуєте хоч і калорійний , але набагато більш ситний і корисний торт.

Наведемо деякі цифри. Наприклад , вафельний тортик матиме на сто грамів продукту п'ятсот двадцять дві калорії , сирний швейцарський торт має чотириста дев'яносто калорій , бісквітний торт з горіхово - вершковим кремом має сотні дев'ятдесят калорій , а з шоколадним кремом - триста тридцять п'ять калорій.

Листковий тортик з кремом має п'ятсот тридцять три калорії.

Тортик Каліфорнія - триста сімдесят вісім калорій.

Ніїгата - двісті сімдесят і три.

Бісквітний тортик з лимонним Кудря - чотиреста шістьдесят чотири .

Шоколадно -вишневий торт - двісті дев'яносто одну .

Сирно - полуничний торт Мірель - сто шістдесят калорій.

Так що , перед тим як з'їсти шматочок торта , подумайте , чи варто майбутнє насолоду тих мук , які ви відчуєте , з'ївши той чи інший шматочок торта.

Схожі теми:

Новости