Калорійність гранат, груші. Це калорійні фрукти?

Гранат, груша.

Скільки калорій в 1 ( одному ) гранаті , в 1 ( однієї) груші ? Яка калорійність ? - Про все по порядку.

Гранатовое дерево або гранат - це чагарник (а буває і невелике дерево ) сімейства дербеннікових . Свою назву на російських землях рослина отримала від своєї назви в латинській мові ( granatus ), що означає - зернистий . При цьому досить цікаво дізнатися історію походження цієї рослини.

Цей плід був досить популярний ще на території Стародавнього Риму , де у нього було цілих два імені - malum granatum і malum punicum . При цьому другий переклад так і означав - пунічне яблуко. Цим яблуком володіли пунійців - так римляни називали фінікійців , які переселилися на землі Північної Африки з Малої Азії. При цьому там заснувалися ряд фінських колоній - Лептіс - Магна , Карфаген , Утіка та інші . При цьому вважалося , що найкращими гранатами були саме гранати , виростали на території Карфагена.

Гранат має численні різновиди і сорти , вони розрізняються як за своїм розміром і розміром зерен , так і за кольором соку , з них виготовленого (від темно -вишневого , до майже білого) . Також і за смаком ви можете знайти для себе щось до душі (від дуже кислого до дуже солодкого) . Якщо ви використовуєте кислий сік граната , то обов'язково необхідно його розводити водою , тому що в чистому вигляді в ньому дуже багато різних кислот. Крім того , якщо занадто часто споживати плоди граната , це може призвести до підвищеного подразнення шлунка , що особливо стосується людей похилого віку.

Однак на організм все ж досить освежающе діє кисло -солодкий сік граната. Він допомагає поліпшити апетит і сприяє гарному переварюванню їжі , ось чому слід вживати цей фрукт перед початком прийому їжі. Однак і після їжі його добре їсти , тому що він є хорошим десертом.

У гранаті міститься ну дуже мало калорій. У ста грамах цього фрукта міститься всього тридцять кілокалорій. Так що за своїми показниками калорійність граната схожа з калорійністю грейпфрута , полуниці і черешні.

Найчастіше гранатовий сік використовують для підфарбовування різних кулінарних виробів і підкислення продуктів в кулінарії. А якщо уварити цей сік , то виходить прекрасна пікантна приправа до м'яса або риби .

Гранатовий сік чудово підходить тим людям , яким потрібно підняти досить швидко рівень гемоглобіну в крові. Також рекомендується вживати свіжі плоди граната тоді , коли має місце сильний кашель або різні простудні захворювання , лихоманка . Сік солодкого граната часто використовується в народній медицині , якщо потрібно лікувати хвороби нирок. Сік кислого ж граната використовується там же в якості досить дієвого засобу від каменя в нирках і жовчного міхура.

Крім того , гранат чудово втамовує спрагу , особливо якщо має місце гарячковий стан . Плюс до цього він ще й натуральне позитивне жарознижуюче. Шкірка граната теж при цьому відіграє велику роль. Його застосовують як в'яжучий засіб при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту , при проносі (навіть у випадку дизентерії ) , а якщо у вас глисти , то в цьому допоможе використання гілок і кори дерева.

Обов'язково потрібно їсти плоди граната разом з його кісточками тому , що вони є натуральної клітковиною природного походження , так що якщо їсти гранат в невеликих кількостях , то можна значно поліпшити перистальтику свого кишечника.

Гранат - це універсальний лікарський засіб. У лікування йдуть всі його частини. Якщо ви тільки що перенесли важке захворювання або виснажені , то потрібно обов'язково їсти свіжі ягоди цього фрукта , тому що він допоможе повернути вам сили .

Сік граната є прекрасним антиоксидантом. Він зв'язує вільні радикали , які атакують незахищену клітину ( точніше її мембрану) , які призводять до різних неприємностей у вигляді пухлин і іншим проблемам.

Досить корисним фруктом є ще й груша . Це не тільки плодове , але і декоративна рослина сімейства Рожевих . Грушу вирощують в дуже багатьох країнах світу. У цього дерева дуже великі та гарні плоди , а на смак вони мають ніжною м'якоттю. На кінцях її гілок ви не знайдете колючок. З деревини цього фрукта роблять музичні інструменти або столярні та токарні вироби .

Грушу так часто вирощують повсюдно в Європі , що здається , це рослина завжди виростало тут . Однак це не так. Ще Пліній , давньоримський письменник , розповідав нам про те , що існує більше сорока різновидів цієї рослини , які вже за його життя були досить знамениті. Дещо пізніше інший досить значимий письменник стверджував , що з упевненістю можна сказати , що груша вигодувала більшу частину людського роду. Вважається , що цей плід потрапив на наші землі приблизно з земель Близького Сходу.

Існує думка , що спочатку ця рослина була диким , проте завдяки своїм солодким плодам це дерево потрапило на грядки наших древніх предків. При цьому воно одночасно вводилося в культуру відразу в декількох регіонах.

Дуже корисно використовувати в їжу дикі груші . Правда , робити це потрібно трохи інакше , ніж з окультуреними грушами. Плоди дикої груші дозрівають на дереві , однак для їжі вони ще мало придатні. Як тільки плоди дозріли , їх потрібно перенести в тепле місце в будинок , тоді їх м'якоть почне жовтіти , а плоди в деякій мірі втратять свою терпкість і твердість , плід почне ставати більш їстівним . Однак ще корисніше і смачніше стане груша , якщо грушу хоча б на кілька хвилин опустити в окріп і зварити. Груша стане навіть смачною. При цьому використовується не тільки сам плід , але і відвар дикої груші , який до своїх цілющих властивостях ще й прекрасно втамовує спрагу. Придатними стануть плоди дикої груші і тоді , коли ви спечете грушу в духовці.

Якщо ви боїтеся того , що в груші містяться занадто велику кількість калорій , то можете не турбуватися. Калорійність груші складає всього лише сорок сім кілокалорій. При цьому чотири десятих грама білка , три десятих грама жирів і десять і три десятих грама вуглеводів. Харчового волокна в такому шматку груші два з половиною грами , органічних кислот - підлога грама , а води - вісімдесят п'ять грамів.

Схожі теми:

Новости