Скільки калорій мається на смаженої картоплі , в вареної, тушкованої , печеної картоплі фрі ?
К алорійность картоплі фрі - 100 грамів - 167 калорій.
Як правильно готувати картопельку фрі будинку. Кроки приготування:
- Почистіть картоплю .
- Кожну картопельку висушуйте , рушник використовуючи .
- Кожен картопляний бульбу наріжте соломкою.
- Виливайте олія соняшникова на сковорідку або в казанчік ( максимум - третина пляшечки , не більше ) .
- Масло розжарити .
- У масло розпечене опускайте картопельку (не дуже великими « партіями »).
- Перевертайте картоплю , час від часу , якщо вибрали сковорідку в якості необхідної посудинки .
- Обсмажуйте картопельку , не забуваючи , що картопляні «партії» невеликими бути повинні .
- Коли картопелька стане золотистою - починайте її виймати , використовуючи , наприклад , шумовочкой .
- Перекладайте картопельку на друшляк , щоб надлишки масла стекли .
- Дуже сильно розігрійте масло , коли побачите , що картопля підрум'янилася .
- Всю картопельку , яку ви підготували , в ємність з маслом помістіть .
- прожарюються картопельку знову, поки вона не « знайде » темно - коричневий відтінок.
- відкидатися в дуршлачок готову картоплю . Нехай масло стече зайве.
- Подавайте «страва » на стіл.
К алорійность вареної картоплі - 100 грамів - 80 калорій.
Як правильно варити картопельку . Кроки приготування:
- Очищайте від шкірки картоплю .
- розрізати на кілька частин картоплю .
- Промивайте картопельку в чистій воді.
- Візьміть каструльку (бажано - металеву) .
- Налийте чисту водичку в каструлю.
- Ставте на плиту каструлю , наповнену водою.
- У воду додавайте трішечки солі.
- Перемішайте сіль.
- Картопля, що ви очистили , кидайте у воду.
- До стану кипіння доведіть .
- Щоб картопля не прилипала до « Каструльний » денця , не забувайте періодично її помішувати.
- Проведіть перевірку на готовність картоплі. Як це зробити? Беріть будь ножик . Кожну картопельку ножиком проткніть , і поспостерігайте за подальшим « що відбувається ». Картопля готова , якщо розламується легко під « тиском » ножа.
- Прибирайте з плити каструльку.
- Зливайте воду з неї .
- Прибирайте кришку , щоб картопля охолола.
С колько калорій мається на печеної картоплі - 100 грамів - 77 калорій ( якщо картопля без шкірки запечена ) , 136 калорій ( якщо картопля запечена з шкіркою ) .
Як правильно запікати картопельку з оселедцем . Кроки приготування:
- Протягом сорока хвилин вимочуйте у воді філе оселедця .
- Дрібно наріжте філе оселедця .
- Пасеруйте цибулю.
- Додавайте цибулю і сметану в філе оселедця .
- Змішайте борошно з маслом вершковим .
- Додавайте бульончик .
- проварюють до стану загустіння.
- Зваріть картоплю.
- Наріжте кубиками картоплю.
- На сковорідку порційну « розмістіть » картоплю.
- Додавайте оселедців у картоплю.
- Заливайте соусом картоплю і оселедець .
- Посипте сиром тертим ( сир повинен бути змішаним з сухарями меленими ) .
- Трошки маслом збризніть .
- « Набудовуйте » духовочку на сто сімдесят градусів.
- Запікайте майбутнє блюдо в духовочке .
- Всю печену картоплю розкладіть по тарілочках .
- Прикрасьте картопельку зеленню.
Які складові для страви потрібні :
- Мелені сухарики - скільки завгодно.
- Петрушкова зелень - скільки завгодно.
- Кропова зелень - скільки завгодно.
- Сметана - половина склянки .
- Картопля - вісімсот грамів.
- Борошно - дві ложки столові .
- Сіль - скільки завгодно.
- Бульйон м'ясний - півлітра.
- Філе оселедця - двісті п'ятдесят грамів.
- Сир - двісті грамів.
- Масло вершкове - п'ятдесят грамів.
- Ріпчасту цибулю - дві штуки.
- Спеції - скільки завгодно.
К алорійность смаженої картоплі - 100 грамів - від 280 до 320 ( залежить все від того , скільки масла ви будете для смаження використовувати).
Як правильно смажити картоплю . Кроки приготування:
- Промийте картопельку .
- Від шкірки картопельку очистіть.
- Наріжте картоплю .
- Нарізану картопельку промийте.
- Залийте на годину картоплю ( водою холодною ) .
- Злийте воду.
- Просушите картоплю.
- Сковорідку ( суху) нагрійте .
- Вливайте в сковорідку то кількість масла , яке , по-вашому , необхідно для смаження картоплі.
- Смажте картоплю , поки він не почне підрум'янюватися .
- Переверніть картоплю , щоб не « обділяти » і другу його сторону.
- пожежі? Вимикайте плиту і знімайте з вогню сковорідку.
- Посипайте картоплю зеленню , сіллю і часничком .
Якщо хочете картопельку зажарювати в духовці :
- Розігрівайте до ста вісімдесяти градусів духовку.
- Змастіть деко маслом.
- На деко покладіть картоплю .
- Поставте в духовочку деко.
- Слідкуйте за тим , щоб картопля « отримала » відтінок золотистий і корочку хрустку .
К алорійность тушкованої картоплі - 100 грамів - двісті п'ятдесят калорій.
Як її краще стушкувати , щоб смачніше було , запитайте у фантазії.
Відгуки про картошечке та відгуки про статтю :
Магдалена :
Стаття - супер. Картопелька - улюблене моє блюдо. Готова купу і море картоплі з'їсти - не пошкодую . І знаю , наскільки калорійна вона. Ем !
Злата :
Картоплю фрі купувала тільки в Макдональд. Сама її робити я не ризикую , бо знаю , що так вона в мене смачно не вийде, як десь. Смажити і варити картоплю я і вмію , і люблю.
Ольга :
Піца - рулит! Вона смачніше картоплі в будь-якому вигляді. Заради цього я готова до Італії переселитися , якщо відверто . Але й тут я зроблю непогану піцу. Вчора , до речі , робила дві піци . Чоловік улюблений попросив . Хіба можу я йому відмовити? Але ця стаття мені сподобалася дуже . Зайвого - жодного грама! Пригадується . Спасибочки!
Вікторія :
Люблю картоху смажену їсти з цибулькою . І печену , і тушковану люблю. Коротше , взагалі , люблю це блюдо в будь-якому вигляді. Правда , часто лінуюся готувати, і прошу чоловіка, щоб приготував . Він уміє , хоч я і здивована цього небагато.
Владлена :
Добре все написано . Тільки немає рецепту приготування останнього виду картоплі. Це не сподобалося мені трохи. Потрібно було « дотримуватися » традиції . Напевно , автор статті просто полінувався набрати спосіб приготування.