Калорійність картоплі.

Калорійність картоплі.

Скільки калорій мається на смаженої картоплі , в вареної, тушкованої , печеної картоплі фрі ?

К алорійность картоплі фрі - 100 грамів - 167 калорій.

Як правильно готувати картопельку фрі будинку. Кроки приготування:

  1. Почистіть картоплю .
  2. Кожну картопельку висушуйте , рушник використовуючи .
  3. Кожен картопляний бульбу наріжте соломкою.
  4. Виливайте олія соняшникова на сковорідку або в казанчік ( максимум - третина пляшечки , не більше ) .
  5. Масло розжарити .
  6. У масло розпечене опускайте картопельку (не дуже великими « партіями »).
  7. Перевертайте картоплю , час від часу , якщо вибрали сковорідку в якості необхідної посудинки .
  8. Обсмажуйте картопельку , не забуваючи , що картопляні «партії» невеликими бути повинні .
  9. Коли картопелька стане золотистою - починайте її виймати , використовуючи , наприклад , шумовочкой .
  10. Перекладайте картопельку на друшляк , щоб надлишки масла стекли .
  11. Дуже сильно розігрійте масло , коли побачите , що картопля підрум'янилася .
  12. Всю картопельку , яку ви підготували , в ємність з маслом помістіть .
  13. прожарюються картопельку знову, поки вона не « знайде » темно - коричневий відтінок.
  14. відкидатися в дуршлачок готову картоплю . Нехай масло стече зайве.
  15. Подавайте «страва » на стіл.

К алорійность вареної картоплі - 100 грамів - 80 калорій.

Як правильно варити картопельку . Кроки приготування:

  1. Очищайте від шкірки картоплю .
  2. розрізати на кілька частин картоплю .
  3. Промивайте картопельку в чистій воді.
  4. Візьміть каструльку (бажано - металеву) .
  5. Налийте чисту водичку в каструлю.
  6. Ставте на плиту каструлю , наповнену водою.
  7. У воду додавайте трішечки солі.
  8. Перемішайте сіль.
  9. Картопля, що ви очистили , кидайте у воду.
  10. До стану кипіння доведіть .
  11. Щоб картопля не прилипала до « Каструльний » денця , не забувайте періодично її помішувати.
  12. Проведіть перевірку на готовність картоплі. Як це зробити? Беріть будь ножик . Кожну картопельку ножиком проткніть , і поспостерігайте за подальшим « що відбувається ». Картопля готова , якщо розламується легко під « тиском » ножа.
  13. Прибирайте з плити каструльку.
  14. Зливайте воду з неї .
  15. Прибирайте кришку , щоб картопля охолола.

С колько калорій мається на печеної картоплі - 100 грамів - 77 калорій ( якщо картопля без шкірки запечена ) , 136 калорій ( якщо картопля запечена з шкіркою ) .

Як правильно запікати картопельку з оселедцем . Кроки приготування:

  1. Протягом сорока хвилин вимочуйте у воді філе оселедця .
  2. Дрібно наріжте філе оселедця .
  3. Пасеруйте цибулю.
  4. Додавайте цибулю і сметану в філе оселедця .
  5. Змішайте борошно з маслом вершковим .
  6. Додавайте бульончик .
  7. проварюють до стану загустіння.
  8. Зваріть картоплю.
  9. Наріжте кубиками картоплю.
  10. На сковорідку порційну « розмістіть » картоплю.
  11. Додавайте оселедців у картоплю.
  12. Заливайте соусом картоплю і оселедець .
  13. Посипте сиром тертим ( сир повинен бути змішаним з сухарями меленими ) .
  14. Трошки маслом збризніть .
  15. « Набудовуйте » духовочку на сто сімдесят градусів.
  16. Запікайте майбутнє блюдо в духовочке .
  17. Всю печену картоплю розкладіть по тарілочках .
  18. Прикрасьте картопельку зеленню.

Які складові для страви потрібні :

  1. Мелені сухарики - скільки завгодно.
  2. Петрушкова зелень - скільки завгодно.
  3. Кропова зелень - скільки завгодно.
  4. Сметана - половина склянки .
  5. Картопля - вісімсот грамів.
  6. Борошно - дві ложки столові .
  7. Сіль - скільки завгодно.
  8. Бульйон м'ясний - півлітра.
  9. Філе оселедця - двісті п'ятдесят грамів.
  10. Сир - двісті грамів.
  11. Масло вершкове - п'ятдесят грамів.
  12. Ріпчасту цибулю - дві штуки.
  13. Спеції - скільки завгодно.

К алорійность смаженої картоплі - 100 грамів - від 280 до 320 ( залежить все від того , скільки масла ви будете для смаження використовувати).

Як правильно смажити картоплю . Кроки приготування:

  1. Промийте картопельку .
  2. Від шкірки картопельку очистіть.
  3. Наріжте картоплю .
  4. Нарізану картопельку промийте.
  5. Залийте на годину картоплю ( водою холодною ) .
  6. Злийте воду.
  7. Просушите картоплю.
  8. Сковорідку ( суху) нагрійте .
  9. Вливайте в сковорідку то кількість масла , яке , по-вашому , необхідно для смаження картоплі.
  10. Смажте картоплю , поки він не почне підрум'янюватися .
  11. Переверніть картоплю , щоб не « обділяти » і другу його сторону.
  12. пожежі? Вимикайте плиту і знімайте з вогню сковорідку.
  13. Посипайте картоплю зеленню , сіллю і часничком .

Якщо хочете картопельку зажарювати в духовці :

  1. Розігрівайте до ста вісімдесяти градусів духовку.
  2. Змастіть деко маслом.
  3. На деко покладіть картоплю .
  4. Поставте в духовочку деко.
  5. Слідкуйте за тим , щоб картопля « отримала » відтінок золотистий і корочку хрустку .

К алорійность тушкованої картоплі - 100 грамів - двісті п'ятдесят калорій.

Як її краще стушкувати , щоб смачніше було , запитайте у фантазії.


Відгуки про картошечке та відгуки про статтю :

Магдалена :

Стаття - супер. Картопелька - улюблене моє блюдо. Готова купу і море картоплі з'їсти - не пошкодую . І знаю , наскільки калорійна вона. Ем !

Злата :

Картоплю фрі купувала тільки в Макдональд. Сама її робити я не ризикую , бо знаю , що так вона в мене смачно не вийде, як десь. Смажити і варити картоплю я і вмію , і люблю.

Ольга :

Піца - рулит! Вона смачніше картоплі в будь-якому вигляді. Заради цього я готова до Італії переселитися , якщо відверто . Але й тут я зроблю непогану піцу. Вчора , до речі , робила дві піци . Чоловік улюблений попросив . Хіба можу я йому відмовити? Але ця стаття мені сподобалася дуже . Зайвого - жодного грама! Пригадується . Спасибочки!

Вікторія :

Люблю картоху смажену їсти з цибулькою . І печену , і тушковану люблю. Коротше , взагалі , люблю це блюдо в будь-якому вигляді. Правда , часто лінуюся готувати, і прошу чоловіка, щоб приготував . Він уміє , хоч я і здивована цього небагато.

Владлена :

Добре все написано . Тільки немає рецепту приготування останнього виду картоплі. Це не сподобалося мені трохи. Потрібно було « дотримуватися » традиції . Напевно , автор статті просто полінувався набрати спосіб приготування.

Схожі теми:

Новости