Калорійність котлети. Калорії в котлеті курячої, рибної, у м'ясній київської.

Калорійність котлети.

Скільки реальних калорій мається на м'ясний котлеті курячої , рибної , у київській (по- киевски ) ? Яка їх калорійність для харчування? - Одним з найпоширеніших страв на сучасному столі є котлети. Котлета - це приготовлена ​​з м'ясного фаршу коржик . Звичайно , замість ямса можна використовувати зовсім інші продукти , які вам до душі , наприклад , котлети можна робити з лука , картоплі , кабачком , риби і інших . Вже й не говоримо про те , що сорти м'яса для виготовлення котлети , безсумнівно , можуть бути абсолютно різноманітні - і яловичина , і свинина , і баранина . Це може бути і риба і морепродукти , гриби або овочі.

Сьогодні котлета - це найпопулярніша страва в наших будинках. Воно стало вже давно традиційним , буденним , повсякденним . Котлета - цілком собі самостійне блюдо. Його можна доповнювати лише невеликими легкими гарнірами у вигляді цікавого екзотичного соусу або свіжих нарізаних овочів , наприклад , свіжим овочевим салатом (скажімо , з капусти ) . Однак у нас найчастіше котлету доповнюють смаженої картопелькою , вареними макаронами , кашами , що автоматично збільшує калорійність всього блюда в рази. Сьогодні існує безліч можливостей урізноманітнити ваш раціон , адже і в магазинах існує таке розмаїття продуктів , що ви можете харчуватися не тільки з користю для здоров'я , але і з великим інтересом , експериментувати з продуктами і новими смаками.

Однак наскільки корисно їсти котлети ? Як багато в них міститься калорій і годяться вони для дієтичного столу? Все залежить від того , з чого і яким чином ви готуєте ці котлети. Наприклад , калорійність рибної котлети залежить від сорту риби , проте в середньому можна розраховувати на сто сорок кілокалорій на 100 грамів котлет. Але при цьому ще потрібно зважати й на те , додаєте ви в котлетний фарш масло , батон , готуєте ви його на пару або смажите на олії. Так , калорійність такої котлети може досягати і двохсот калорій.

Що стосується курячих котлет , то харчова цінність котлети з курячого м'яса дорівнює ста тридцяти калоріях на 100 грамів продукту . Якщо котлета рубана , то калорійність її досягає ста шістдесяти семи калорій , в обсмаженої в паніровці курячої котлети є всі двісті сорок вісім калорій. Та й звичайна котлета без панірування , обсмажена на сковороді , матиме калорійність в двісті десять калорій. Якщо курячу котлету приготувати на пару , то можна отримати сто тридцять калорій на 100 грамів продукту , а якщо її ж посмажити , то калорій буде уже двісті десять. Рибна котлета має майже завжди калорійність в сто сорок кілокалорій. Якщо еже її посмажити , то калорії збільшаться до двохсот.

Трохи інакше йде справа з київською котлетою . Справа в тому , що при приготуванні цього виду котлет зазвичай використовується досить багато вершкового масла , так що і калорійність зростає досить сильно. Так , на сто грамів котлети по- київськи можна розраховувати на чотиреста сорок п'ять кілокалорій. Але крім калорій така котлетка міститиме ще й деякі додаткові корисні речовини - наприклад , магній , кальцій , калій , натрій , хлор , фосфор , сірку. Та й взагалі , якщо котлету правильно приготувати , то в ній міститимуться дуже корисні речовини , які дуже потрібні вашому організму.

Отже , всім здається , що страва готується досить просто , оскільки блюдо повсякденне і абсолютно нам звичне . Однак якщо ви хочете якось урізноманітнити свій раціон , а ще й якось прикрасити своє святкове бенкет , святковий стіл , варто гарненько постаратися і подати його на належному рівні і з належним гарніром , тоді і ваші гості , і ви самі будете в захваті .

Спробуємо навести вам рецепт приготування таких ось святкових курячих котлет. Для цього нам знадобиться пів кіло курячого фаршу , яйце - два , дві великі ложки майонезу з горочкой , дві великі ложки з гіркою борошна , одна головка цибулі , підлогу маленької ложки розпушувача .

Спочатку ретельно перемішуємо розпушувач з борошном , потім нам ялинкою тертці протираємо ріпчасту цибулю , перемішуємо все з курячим фаршем , додаємо яйця і майонез. Ретельно вимішуємо масу і невеликий ложкою викладаємо на сковороду , попередньо розпечену з маслом. Випікаємо на розігрітій сковороді як оладки з обох сторін при невеликій температурі протягом десяти хвилин.

Якщо ви хочете приготувати котлети по- київськи , то вам знадобляться п'ятсот грамів курячого фаршу чи п'ятсот грамів курячих грудок без кісток , вісімдесят грамів вершкового масла , плюс - сіль , перець , два курячих яйця , трохи борошна , панірувальні сухарі з батона , триста -чотириста мілілітрів рослинного масла для обсмажування .

Приготування цих котлет досить просте , але все ж трохи довге.

Отже , для отримання фаршу перекручуємо нарізані дрібними шматками курячі грудки , поки не вийде однорідний фарш. Додаємо за смаком сіль , перець , ретельно вимішуємо , поки не вийде цілком самостійний і однорідний курячий фарш , з якого буде легко ліпити .

Щоб фарш було легко обробляти , змочуйте руки у холодній воді , тоді він не буде липнути до рук. З фаршу руками ліпимо коржики. Має вийти приблизно чотири штуки з усіх зазначених інгредієнтів. У центр кожного коржика викладаємо по шматочку вершкового масла (якщо хочете , можете додати в нього невелику кількість часнику або зелені ) , після чого масло загортаємо в саму котлету .

Утворені котлетки запаніруем в панірувальних сухарях з білого борошна , потім вивалюємо котлети в яйці. Попередньо посолене і збовтати. Потім знову вивалюємо котлети в панірувальних сухарях. Повторимо обвалку в яйці і сухарях ще раз , щоб котлети вийшли такі , як потрібно .

Потім приступаємо до обсмажування котлет. Рослинна олія сильно розігріваємо на сковороді , котлету швидко опускаємо у фритюр і обсмажуємо. Після обсмажування викладаємо готові котлетки на деко і поставимо в духовку хвилин на п'ятнадцять при середній температурі.

Схожі теми:

Новости