Калорійність масла. Калорії в олії рослинній, вершковому.

Масло.

Скільки калорій в олії рослинній , вершковому ? Продукти, що містять масла , відносяться до жирового продукту. Цей компонент є не тільки необхідним продуктом для будь-якого дорослої людини , але і для організму дитини.

У маслі є велика кількість вітамінів і мінеральних речовин , однак саме раннє , коли ви можете вводити масло в раціон своєї дитини , це не раніше півроку. Звідси постає ще одне питання - яке масло для людини є більш корисним - рослинне або вершкове ?

Пам'ятайте про те , що жирові продукти та олії містять в собі багато жирних кислот , серед яких і потужні поліненасичені жирні кислоти , які утворюються з линолиевой кислоти. Також в них багато вітамінів Д , А , Е , фосфолипида і багатьох інших корисних речовин. Рослинним матеріалом для клітин в організмі , в органах і в цілій системі, є і жири, і білки. Ці компоненти виконують роль та енергетичної функції , адже всього з згоряння одного грама жиру в організмі виділяється близько десяти кілокалорій енергії.

При цьому і кулінарію абсолютно неможливо уявити без масла , причому скоєно не грає ролі , яку кухню ви готуєте - вегетаріанську кухню ви віддаєте перевагу або ж кухню на основі роздільного харчування. Так чи інакше , ви будете використовувати зовсім різні масла для приготування абсолютно різних страв.

Сьогодні технологія дійшла до того рівня , щоб робити масло абсолютно з будь-якого продукту . Так що ви можете бачити сьогодні на полицях магазину кокосова, пальмова , рослинне , лляна, оливкова , соняшникова , кедрова, вершкове , масло з кісточок винограду. Більшість з цих масел мають самими корисними властивостями тих продуктів , з яких ці ​​масла отримали. Крім того , всі ці масла необхідні для нормальної життєдіяльності людини.

Найбільшого поширення в народі отримало саме оливкова олія , тому що при найбільшій користь та найбагатших складом , воно приносить організму найменшу шкоду , продукт цей дуже корисний , а ще досить смачний . Поліненасичених кислот в ньому набагато більше багатьох інших масел , як і токоферолів . Самими великим плюсом цієї олії є те , що в ньому практично відсутній холестерин . А ще це масло є чудовим джерелом лінолевої кислоти , яка так потрібна для повноцінного розвитку нервової системи. Оливкова олія допомагає перешкоджати вимиванню кальцію з організму , а ще в ньому дуже багато природних мінералів. Однак тут потрібно пам'ятати про калорійність оливкової олії. На сто грамів цього продукту ви можете розраховувати на вісімсот дев'яносто вісім кілокалорій !

Наступним за значущістю , по користі є масло лляне . У ньому багато омега- 3 кислоти , яка є незамінним речовиною для наших клітин. Саме ця кислота є чудовою оберігає заходом для зупинки розвитку ракових клітин. Ще це мало допомагає виводити токсини з організму і сприяти нормалізації обміну речовин.

Однак вам потрібно пам'ятати , що в день потрібно з'їдати не менше двох -трьох великих ложок цієї олії , щоб воно подіяло належне дію. При цьому пам'ятайте і про калорійність такого масла , в ньому таку ж кількість , як і в оливковій олії , тобто вісімсот дев'яносто вісім кілокалорій на сто грамів продукту .

Що стосується калорійності інших масел , то кукурудзяна володіє калоріями в вісімсот вісімдесят чотири , соняшникова - вісімсот вісімдесят дев'ять , а соєве - вісімсот вісімдесят чотири кілокалорії на сто грамів масла.

Дуже важливо знання того , скільки калорій міститься в тому чи іншому маслі , тому що це допоможе вам вести облік споживаних калорій , що дуже важливо для вас , якщо ви дотримуєтеся дієтичного харчування.

Завдяки великій кількості містяться в маслах корисних речовин і мінералів , застосування різних масел допомагає використовувати всі ці масла при лікуванні різних захворювань , однак ви повинні пам'ятати і про те , що застосовувати такі масла найкраще в необробленому вигляді, тому що тривала теплова обробка у вигляді смаження і запікання сприяє руйнуванню всіх корисних речовин , які містяться в олії .

Застосовуйте ці масла як заправок для різних салатів - свіжих овочевих , вінегретах , капустяних та інших . Якщо ви не можете жити без обсмажування , то протягом нетривалого часу обсмажуйте на цих маслах рибу і м'ясо , овочі , тісто. Додавання невеликої кількості масла допоможе вам поліпшити смак страви при гасінні .

Тільки обов'язково слід пам'ятати про те , що зловживання маслами не приводить ні до чого хорошого. І справа тут не тільки в тому , що з великою кількістю масла ви отримуєте таку ж велику кількість зайвих калорій. Якщо у вас буде надлишок жирної кислоти , то вона почне накопичуватися в клітинах , де почне окислюватися і буде отруювати клітини зсередини. Однак до оливкової олії це не відноситься . У ньому жирних кислот міститься найменше , що дозволяє використовувати його у великих кількостях.

Тепер наведемо кілька порад , вони фактично допоможуть вам користуватися маслами саме собі на користь , а не на шкоду. Якщо ви вирішили використовувати масло в харчуванні маленької дитини , то тут найкраще користуватися очищеними і рафінованими маслами , які позбавлені специфічного запаху.

Якщо ви купуєте оливкову олію , то найкращим вважається олія холодного віджиму , що обов'язково має бути зазначено на упаковці. Завдяки такому методу віджиму у масла зберігається більша частина корисних речовин , а неприємний запах видаляється.

Не варто використовувати для дитячого харчування арахісове , гірчичне або горіхове масло , тому що їх отримують з такої сировини , яке безпосередньо є великим алергеном. Найчастіше, ці масла використовуються саме в кондитерському світі. Якщо хочете порадувати свою дитину солодким , зробіть йому фруктові салатики з додаванням нежирного йогурту в якості заправки.

Схожі теми:

Новости