Калорійність рису.

Калорійність рису.

Скільки калорій мається на рисі вареному , ( відварному ) , в тарілці рису ? Скільки в плові ? Яка його калорійність ? - Дуже популярний в більшості країн нашої планети рис. Цей продукт є базовим компонентом таких продуктів , як масло , крупа , алкогольні напої , крохмаль і багато інших. Чому ж так популярний цей продукт ? Вся справа в його чудовій здатності , поєднуватися майже з усіма продуктами , причому це стосується не тільки кислих , солоних і гострих продуктів , але і солодких .

Вже давно доведено очисна здатність рису , що і робить його просто ідеальним і незамінним компонентом у всіх (або ж у більшості) дієтичних системах харчування. І навіть зовсім не обов'язково брати до уваги те , скільки калорій в цьому продукті міститься , його енергетичну цінність.

Сьогодні існує досить багато дієт , в основі яких лежить один найголовніший компонент - рис. І це не проста забаганка що становить дієту. Самі дієтологи , фахівці в області харчування розробляли ці методики для схуднення. Так в чому ж все справа ? А справа насправді в калорійності цього продукту - на сто грамів пропареного длиннозерного шліфованого рису припадає близько трьохсот шістдесяти калорій.

Що стосується неочищеного чорного рису , то в ньому калорій набагато менше - двісті вісімдесят п'ять , якщо ж брати звичайний круглозерний рис , то в ньому калорій триста сорок .

Калорійність ж вареного рису буде сильно відрізнятися від сухого продукту . Справа в тому , що при вариві рис набухає в три рази за рахунок того , що він вбирає в себе воду. А значить і калорійність вареного рису буде нижче в три рази - тобто на сто грамів відвареного рису можна розраховувати приблизно на сто сорок калорій.

Але привабливим робить рис не тільки маленька кількість калорій. Справа ще і в його приємному смаку . Він чудово поєднується з будь-якими продуктами. Крім того , у рисі дуже багато корисних для нашого організму властивостей. Перше , що хотілося б відзначити , так це те , що в його складі багато корисних вуглеводів , які транспортують в наше тіло дуже багато енергії. Однак більшість найкориснішою енергії ви зможете отримати саме з неочищеного рису.

Вся справа в тому , що позбавляючись від лушпиння при очищенні рису , ви одночасно з цим позбавляєтеся ще й від корисних речовин в рисі і від вітамінів. Але при всьому при цьому навіть після позбавлення більшості корисних речовин в рисі залишаються багато вітаміни і корисні речовини , наприклад , фосфор , кальцій , калій , вітаміни групи В , а цього всього буде достатньо , щоб нормально функціонувати вашому організму.

Як правило , тарілка відвареного рису дорівнює двомстам грамам (або ж сто п'ятдесят - залежить від вашого смаку ) . Так що ви цілком можете самі порахувати її калорійність - при двохстах грамах відвареного рису калорійністю в сто сорок кілокалорій , ви можете розраховувати на двісті вісімдесят калорій. Однак , це за тієї умови , що варили ви його на воді без приправ , а не на бульйоні і без всяких бульйонних кубиків.

А ще вам окремо варто враховувати плов , тому що плов - це зовсім інша ситуація. При приготуванні м'ясного плову можна розраховувати , що всього сто грамів цієї страви в ваш організм отримає приблизно двісті вісімдесят сім калорій. Якщо ж плов буде овочевим , тоді калорійність буде варіюватися від вісімдесяти шести до ста вісімдесяти п'яти кілокалорій.

Справа вся в тому , що при приготуванні м'ясного плову в ньому міститиметься досить багато жиру , яке і надає нашому страві основну калорійність і ситість . Адже крім самого рису до складу цієї страви обов'язково входить цибуля ( який не дає нам захворіти через великої кількості міститься в ньому фітонцидів і вітаміну С , а ще він допомагає боротися з мікроорганізмами , покращує роботу травної системи і зміцнює імунітет ) і морквина ( ця ж у свою чергу просто криниця вітамінів , особливо С , групи В і РР) , а ці компоненти обов'язково обсмажуються на олії чи жирі.

Ну і природно до складу кожного плову входить сіль. Зазвичай середньостатистичній людині потрібно не більше десяти , п'ятнадцяти грамів солі щодня. Але в цей же кількість повинна входити і та сіль , яку ми зазвичай додаємо при приготуванні різних страв.

У плові , однак , також містяться корисні речовини і компоненти , які засвоюються нашим організмом на дев'яносто вісім відсотків , а це досить високий показник. За допомогою цієї страви ви можете значно поправити свій стан і самопочуття , якщо ви маєте таке захворювання як недокрів'я , туберкульоз або у вас просто погане самопочуття. Плов має корисні властивості , тому що має і власну технологію приготування. Для цього вам обов'язково знадобиться товстий казан з товстим дном. Готують його , як правило , на відкритому вогні з дровами , проте в сучасних умовах життя це умова рідко коли виконується , просто тому що у нас немає місця для цього ритуалу .

Якщо ви хочете схуднути за допомогою рису , ви цілком можете використовувати для цього спеціально розроблену рисову дієту , яку сьогодні так легко знайти в будь-якому джерелі інформації - журналі , газеті або інтернеті . Якщо ви будете дотримуватися таку дієту , ви навряд чи зможете нашкодити собі , як зазвичай це відбувається при дотриманні більшості інших дієт. Справа в тому , що дієта на рисі допомагає позбутися не стільки від жиру , скільки від шлаків і токсинів , які отруюють і захаращують наш організм. Крім того , з вашого організму піде значна кількість зайвої рідини , яка застоялася у вашому тілі. А значить , ви зможете позбутися від набряків.

Якщо ви не можете дотримуватися жорсткої рисову дієту , ви цілком можете зупинитися на дотриманні м'якою або середньої жорсткості дієті.

Тільки вам варто пам'ятати про те , що при дотриманні такого режиму харчування вам потрібно буде строго обмежити вживання солі , яка змушує рідину накопичуватися у вашому організмі і призводить до набряків , а внаслідок цього і до накопичення зайвої ваги.

Схожі теми:

Новости