Калорійність риби. Калорії в рибі смаженій, червоній, вареній, сушеній, в'яленій.

Калорійність риби.

Скільки калорій міститься в рибі смаженої , червоною , вареної , сушеної риби , в'яленої ? Яка рибна калорійність ? - Раніше населення нашої країни не особливо приділяло свою увагу рибі . Так, час від часу ми все робили холодець з риби , однак повноцінно рабу мало хто вживав. Сучасні тенденції до здорового харчування приводять нас до того , що м'ясо поступається свої позиції , а на перше місце виступає риба , як дуже корисний і цінний продукт. У рибі містяться всі необхідні людині речовини . Так що нам необхідно ще більше піклуватися про те , що ми їмо , адже найчастіше людина звертає увагу не тільки на харчову і вітамінну цінність продукту , скільки на його зовнішній вигляд. А риба разом з тим ще й досить мало калорійна , якщо порівнювати її з м'ясом. На відміну від м'яса вона ще й набагато більш живильна. З причини того , що багато людей сьогодні намагаються харчуватися правильно , намагаються тримати під контролем свою вагу , то риба є для них просто знахідкою!

Ще один очевидний плюс риби - в ній набагато більше користі , ніж , скажімо в м'ясі. Крім того і перетравлюється в нашому тілі швидше і краще. Не варто бездумно заповнювати свій шлунок їжею , від якої можна швидше і ситніше наїстися . Вашому тілу необхідні в першу чергу вуглеводи , жири і білки , мінерали і вітаміни , інакше , якщо всього цього буде бракувати , ваш організм почне часто хворіти.

Якщо вашою метою є правильне і регулярне харчування , то обов'язково включіть в свій раціон рибу. Нехай риба ця буде смажена , сушена чи варена - все ж риба є риба . Хоча все ж корисно буде знати деяку калорійність основних видів риб , приготованих різними чином .

Калорійність риби безпосередньо залежить від її сорту ( адже існують дієтичні сорти риби а також сорти жирні) або ж від методу її приготування ( в смаженої калорій явно буде більше , ніж у вареній ) . Також неоднаково і кількість корисних речовин у різних сортах риби , яке стає набагато менше ще й після того , як риба буде піддана термічній обробці.

От скажімо , якщо брати смажену рибу , то залежно від сорту у неї також буде своя калорійність. На сто грамів смаженої риби можна розраховувати - у минтая , на сімдесят кілокалорій , у ставриди на сто дев'ятнадцять, у тріски на п'ятдесят і дев'ять , у тунця на двісті дев'яносто шість , у щуки і судака на сімдесят дві, у хека на вісімдесят шість , у мойви на сто п'ятдесят сьомій, у камбали на дев'яносто , у горбуші на сто сорок сім кілокалорій.

Дещо інший калорійністю відрізняється риба копчена та солона. Наприклад , червона риба не відрізняється маленької калорійністю. У горбуші міститься близько ста шістдесяти дев'яти калорій , а в форелі двісті двадцять сім , а в сьомзі - двісті сорок кілокалорій на сто грамів продукту . Оселедець є володаркою ста сорока п'яти , скумбрія ста п'ятдесяти , килька ста п'ятдесяти чотирьох кілокалорій на сто грамів.

А ось копчена тріска , скажімо , має всього сто п `ятнадцять кілокалорій.

Вяленая риба має велику кількість калорій. Наприклад , в'ялена вобла володіє двомастами тридцятьма п'ятьма кілокалоріями , а в'ялений лящ - двомастами двадцятьма однієї .

Проаналізувавши все вищесказане , ви повинні були зрозуміти , що як тільки обробка риби збільшується , то автоматично збільшується і її калорійність. У середньому ви можете розраховувати на збільшення калорій на двадцять п'ять відсотків. Так що вам потрібно ретельно розробити меню своєї дієти , якщо ви хочете включити в неї рибу . Якщо ви вирішите , що вам ліньки дотримуватися дієти , адже для цього потрібно щось продумувати , вигадувати та інше , то нагадаємо вам ще й про те , що результативність рибної дієти надзвичайно велика.

Крім того , вживаючи регулярно рибу , ви автоматично охороняєте свій організм від величезної кількості хвороб. Наприклад , споживаючи рибу , ви можете уникнути появи коронарної хвороби серця. А ще цей продукт у багато разів покращує опірність організму , його стійкість до хвороб , підвищує імунітет. Навіть звичайнісінька консерва містить цілком велика кількість кальцію , якого потребує наш організм.

А що стосується самого корисного способу приготування їжі - то це , само собою , варення. Так ви збережете найбільш корисні якості риби , при цьому вона не отримає додаткових жирів у вигляді масла. Наприклад , варена зубатка має калорійність в сто чотирнадцять кілокалорій на сто грамів продукту , камбала - сто три , лящ - сто двадцять шість , минтай - сімдесят дев'ять , минь - дев'яносто дві , осетер - сто сімдесят дев'ять , палтус - двісті шістнадцять , скумбрія - двісті одинадцять , судак - дев'яносто сім , тріска - сімдесят вісім , хек - дев'яносто п'ять і щука - дев'яносто вісім кілокалорій.

Якщо ви захочете не просто включити рибу в свій раціон , але і дотримувати рибну дієту , наведемо вашій увазі наступний варіант рибної дієти.

Дотримуватися такої дієти рекомендується близько десяти днів, не більше.

Для складання меню зупиніться на наведеному нижче варіанті.

Отже , з ранку вам дозволено випити дві кружки чаю ( бажано зеленого і обов'язково без додавання цукру ), далі склянка знежиреного натурального йогурту , з'їсти одне або два курячих відварних яйця , а в самому кінці прийому їжі з'їсти одну таблетку аскорбінки .

Протягом ланчу (так називається наш другий сніданок ) можна пити багато чистої води , з'їсти трохи вареної риби з сирими овочами у вигляді салату або просто нарізаних на часточки. Віддавайте перевагу овочам зеленого кольору. Крім цього можна з'їсти кілька свіжих фруктів.

В обідню прийом їжі можна з'їсти до 250 -ти грамів будь-яким способом приготовленої риби (тільки не вареної , тому що ми її їли вже в попередній прийом їжі ) , а як гарнір використовуйте овочі. Запиваємо їжу двома кружками чистої води. Ще можете з'їсти баночку знежиреного натурального йогурту або розведений водичкою лимонний сік.

У вечірній прийом їжі рекомендується прийняти таку ж їжу , як і в обідній прийом їжі.

Фахівці рекомендують випивати протягом усього дня велика кількість води (не менше півтора літрів в день). Так через десять днів такого харчування ви зможете скинути від трьох до п'яти кілограмів зайвої ваги.

Схожі теми:

Новости