Калорійність зеленого яблука, печених яблук, сушених.

Калорійність зеленого яблука.

Скільки калорій в 1 ( одному ) зеленому , печеному яблуці ? Скільки в яблуках сушених ? Яка калорійність яблук ? - Як тільки настає тепла пора року , відразу можна поповнювати свій організм вітамінами. Найбільше для нашого організму підходить саме вживання яблук , тому що вони прекрасно ростуть у наших умовах , крім того вони є цінним скарбом для нас , тому що в них містяться всі необхідні вітаміни. А ще яблука чудово зберігаються , так що для їх вирощування та зберігання не обов'язково використовувати хімікати.

Сьогодні всі знають про величезну користь яблук. Однак дивним є той факт , що всі ці корисні властивості яблука були відкриті абсолютно недавно.

Одне з найбільш корисних властивостей цього фрукта - це їх позитивна здатність зняти рівень негативного кількості холестерину в крові. Відбувається це за рахунок містяться в яблуці волокон і пектину . Наука довела , що разом з шкіркою ціле яблуко містить три з половиною грами волокон , а якщо брати яблуко без шкірки , то волокон буде дві цілих сім десятих грама. Нерозчинна молекула цих волокон допомагає виводити холестерин з організму шляхом з'єднання з цим самим холестерином. Цим самим вона запобігає старінню організму і поява серцевих захворювань, зокрема серцевого нападу. Крім того, що містяться в яблуці пектини допомагають звільнити печінку від зайвого кількості холестерину .

Всього лише два яблука в день , так стверджують вчені , допоможуть забезпечити рівномірне зниження холестерину так , що рівень холестерину в крові знизиться на шістнадцять відсотків. Однак це ще і тоді , якщо яблука ви будете вживати в сезон їх дозрівання. Якщо додати до яблук ще й щоденне вживання чотирьох чашок зеленого чаю і головки ріпчастої цибулі , то на тридцять два відсотки знизиться ризик появи серцевого нападу.

Якщо ви хочете забезпечити організм у денної потреби в йоді , просто потрібно з'їсти всі кісточки яблука.

Яблука в будь-якому вигляді, в якому ви тільки їх не візьмете , постійно приносять купу користі. Вони просто ідеальні для відновлення функцій кишечника і травлення в цілому. Поїдання яблук разом з їх шкіркою допоможе вирішити проблему запорів , допоможе вивести з вашого організму всі шкідливі речовини , що допомагає запобігти утворенню раку товстої кишки. Якщо ж у вас діарея , то тут навпаки допомагає вживання яблука без шкірки.

Незамінним фруктом є яблуко для діабетиків. Особливо яблуко в печеному вигляді, тому що саме таке яблуко допоможе підтримати рівень цукру в крові на належному рівні.

Якщо піддати сирі яблука невеликої термічній обробці , це допомагає зміцнити імунітет людини .

А ще в яблуці міститься так багато заліза , що яблуко здатне задовольнити денну норму в цьому компоненті .

Якщо у вас є можливість , обов'язково їжте яблуко з самого ранку , на голодний шлунок. Так ви допоможете вивести зі свого організму шлаки , очистити його від токсинів. Якщо вашою метою є поліпшення стану зубів і підтримання фігури в нормі , то рекомендуємо вам кожен основний прийом їжі (сніданок , обід і вечірній прийом їжі ) закінчувати вживанням яблука.

Дуже важливий і той факт , що в яблучної шкірці досить багато кверцетину ( антиоксиданту ) , який сприяє збереженню молодості. Звідси і народні казки про чудодійний молодильні яблучка .

До речі про легенди - цей фрукт став героєм величезної кількості переказів і сказань . Почнемо з самого раннього , коли в біблії змій підніс Адаму саме яблуко як заборонений плід , після чого Адам з дружиною були вигнані з райського саду . Знову ж яблуко стало величезним двигуном прогресу , після того , як впало Ньютону на голову. Результатом такого поштовху став винахід всесвітнього закону тяжіння.

Англійці досі дотримуються тієї думки , що з'їдаючи в день всього лише одне яблуко , ви залишите без роботи всіх лікарів в країні. Ще яблука чудово борються зі стресом. Ви відразу ж це зрозумієте , якщо погризет яблуко , коли будете нервувати.

Настійно рекомендують їсти яблука і хворим ревматизмом , подагрою , шкірними захворюваннями , атеросклерозом . Дослідження показали , що вживання сприяють поліпшенню роботи мозку. Саме тому яблука (а саме два або три яблука щодня) рекомендується їсти всім , у кого робота пов'язана з розумовою працею.

Завдяки яблукам в організм потрапляють всі необхідні нам речовини , особливо це корисно тим , хто дотримується дієт. Адже яблука здатні зменшити на вашій талії пару- трійку сантиметрів. І крім усього іншого , яблуко - це чудовий десерт , який урізноманітнює наш денний раціон.

Так що якщо настав сезон , настійно радимо вам їсти яблука , причому саме свої ( які любить навіть черв'як) , а не зарубіжні. Справа в тому , що іноземні блискучі , глянцеві яблука , які можуть зберігатися дивно довго , які не гниють і не темніють , якщо їх розрізати , досить рясніють пестицидами і хімікатами , так що вони придатні для вживання лише в самих крайніх випадках.

Що стосується яблучної калорійності , то в зеленому яблуці калорій набагато менше , ніж у його червоному або жовтому аналогу - так вважалося раніше. Однак дослідження показали , що від кольору яблука його калорійність не змінюється.

Варто відзначити , що існує більше семи з половиною тисяч сортів яблука. При цьому на вісімдесят сім відсотків будь яблуко складається з води , а разом з цим в яблуці немає ні грама жиру. Звідси і мінімальна калорійність яблука. У ста грамах цього фрукта ви не знайдете більше сорока п'яти калорій.

Що стосується яблука печеного , то калорійність його та ж , якщо не додавати , при його запіканні , меду і кориці. Якщо додати до яблука корицю при запіканні , що його калорійність на сто грамів дорівнюватиме сімдесяти .

Сушені яблука мають набагато більшою калорійністю - в ста грамах цього продукту міститься двісті сорок три кілокалорії - це практично в п'ять разів більше , ніж сирі яблука . Однак і обсяг сирого яблука в п'ять разів більше сушеного.

Схожі теми:

Новости