Користь червоного, білого вина.

Винотерапия.

Винотерапія. Жінка і вино для її Здоров'я.

Віно відноситься до одного з найдавніших продуктів людської цивілізації. Його вміли обробляти ще тисячоліття до нашої ери. Про це свідчать різноманітні численні знахідки в місцях поселення давніх людей. Наскільки смачним було це вино по відношенню до сучасного аналогу - досить важко судити, але навіть тоді його користь для організму була відзначена. У певні періоди часу вином навіть замінювали звичну воду, так як ризик отруїтися нею був значно вище. В сучасному суспільстві ми не відмовляємося від даного продукту. Культура виноробства активно розвивається і попит на даний продукт зростає. До речі, основними найбільш розвиненими споживачами вина можна назвати французів та італійців. І хоча подібне легке ставлення до вину в принципі мало б викликати проблеми зі здоров'ям, у них не відмічається такої кількості захворювань, як по регіону Європи разом взятої і Америки. Виявляється вся справа в чудодійні властивості виноградного продукту. В останні десятиліття активно розробляється навіть ціла система, заснована на лікуванні з використанням різних похідних з винограду, починаючи з листя, кісточок і соку і закінчуючи вином. Даний напрям отримав назву «ено»- або в просторіччі «винотерапии».

Вся справа в корисних складових вина. Якщо відкинути вміст алкоголю, що по суті повинно негативно позначатися на здоров'ї людей, то у вині знаходиться значна кількість корисних речовин і сполук, здатних очистити кров і підняти імунітет. Це і вітаміни (А, В, РР і ін), і дубильні речовини, і мінерали, магній і калій (для серця), цинк, кальцій, хром (синтезує жирні кислоти), рубідій (бореться з радіонуклідами), заліза (покращує склад крові), фтор, титан, ванадій, які так рідко можна зустріти в інших продуктах, фруктоза і поліфенол, який є потужним антиоксидантом, що захищає наш організм від різних негативних факторів навколишнього середовища (смогу, стресу, тютюнового диму, загального поганого екологічного фону і т.д.).

Користь червоного і білого вина для Здоров'я.

Таким чином, компоненти вина сприяють тому, що відбувається покращення кровообігу та стану стінок судин, тобто налагоджується практично серцево судинна система всього організму. Ризик розвитку такого роду захворювань у споживачів вина, згідно зі статистичними даними, в два рази менше, ніж у тих, хто зовсім від нього відмовляється. Також відзначено, що більш корисно для організму людини вживати саме червоне вино. Пояснити це просто тим, що в самому процесі приготування в хід йде цілісний продукт, тобто ягода винограду цілком.

У білому вині після процесу віджиму викидається такий цінний продукт, як виноградна шкірка. А, як відомо, більшість вітамінів і різного роду корисних речовин міститься саме в ній. До цінних властивостей вина відноситься також і його високі антибактеріальні властивості. Недарма ж з найдавніших часів використовується таке протизастудний засіб, як глінтвейн або гаряче вино зі спеціями. Крім того, розширюючи судини, вино здатне регулювати тиск і розслаблюючу діяти на нервову систему. Деяким людям невелика доза вина (близько 50 гр.) прописується в якості снодійного кошти.

Вино стимулює, покращує роботу шлункового і кишкового тракту, зокрема покращує травлення (так як виробляється під його впливом більше травного соку, спалюється більше жирів і поліпшується робота жовчного міхура).

Червоне вино рекомендовано людям, у яких є проблеми з щитовидною залозою, ендокринною системою в цілому і недокрів'ям. Недарма його прописували лікарі людям з радіаційних районів, так як сухе вино легко виводить з організму отримані радіонукліди. Тим же, хто страждає різного роду артритами і артрозами рекомендовано швидше біле сухе вино. Вживання вина показано навіть при дієті, тільки звичайно ж сухі малокалорійні його сорти. Не обійшли увагою «сонячну ягоду» і косметологи. Продукти з винограду активно використовуються в косметичній галузі при виробництві кремів, масок і лосьйонів, завдяки високому вмісту вищезазначених антиоксидантів і дубильних речовин, які так необхідні нашій шкірі. На території стародавнього міста Риму були виявлені численні письмові джерела, розшифрувавши які вчені з'ясували, що вже тоді вино використовувалося і для зовнішнього застосування, а саме в якості компресів або ванн. Його корисну дію омолаживало шкіру, подтягивало її, покращує колір обличчя. Шкіра ставала просто бархатистою. Це було враховано сучасної косметологією. В останні десятиліття активно розроблялися програми по впливу корисних дубильних речовин на целюлітний покрив.

Як показали останні дослідження, концентрат олії з кісточок винограду дає просто вражаючий ефект, допомагаючи незабаром позбутися цієї властивою жінкам «напасті». Щодо представниць прекрасної статі винотерапія корисна тим, що відновлює прогалини в наявності колагену і еластину, так необхідні жіночій шкірі, щоб бути пружною і підтягнутою. До того ж помітно поліпшується колір обличчя.

У загальному і цілому, вино володіє рядом вражаючих властивостей і якостей, які навіть на сьогоднішній день не всі вивчені. Проте в плані споживання все-таки є і «підводні камені». Наприклад, не всім можна безперешкодно споживати цей продукт. Це стосується людей, які страждають розвитком або хронічними недугами таких органів, як печінка, нирки, виразкові хвороби травного тракту.

Обов'язково, перед застосуванням винних продуктів слід проконсультуватися з лікарем і дієтологом. Крім того, виноград входить у число продуктів, що викликають алергію, отже, обережніше з його споживанням слід бути людям, які мають до них схильність. Ну і звичайно ж не варто перестаратися з споживанням винного продукту, так як замість користі можна буде дістати собі алкогольну залежність. Вся справа в міру! Нормальна доза для дорослої людини - не більше двох келихів на добу, тобто близько 200 мл, за умови, що це дійсно натуральне вино хорошої якості, а не незрозумілого походження суміш.

Іскать істину у вині не варто, просто поставте себе на службу його корисні якості і насолоджуйтеся цим прекрасним напоєм.

Схожі теми:

Новости