Знижений гемоглобін. Що робити? Причини.

Гемоглобин понижен.

Що робити людині, якщо гемоглобін в крові знижений?

Розглянемо симптоми і причини.


Симптоми зниження гемоглобіну:

- Болісні тріщинки (в куточках рота).

- Підвищення температури до тридцяти семи градусів (без причини).

- Дуже повільний ріст волосся.

- Випадання волосся.

- Нігтьова истонченность.

- Нігтьова ламкість.

- Нігтьове розшарування.

- Порушення смаку.

- Шкірна сухість.

- Порушення нюху.

- Утруднення під час ковтання їжі.

- Прискорене серцебиття.

- Слабкість.

- Швидка стомлюваність.

- Блідість.

- Запаморочення раптові і часті.

- Гладка мовна поверхню.


Причини зниження гемоглобіну.

Перша причина - «железодефицит».

Що робити? Їсти продукти, в яких більш ніж достатньо заліза:

  1. Персики.
  2. Гречка.
  3. Абрикоси.
  4. Крес - салат.
  5. Шоколад чорний.
  6. Курага.
  7. Хурма.
  8. Сочевиця.
  9. Гарбуз.
  10. Квасоля.
  11. Бадилля ріпи (молоденькою).
  12. Листя одуванчиковые.
  13. Гриби сушені.
  14. Гірчиця.
  15. Груші.
  16. Цибуля (ріпчаста).
  17. Патока (чорна).
  18. Родзинки.
  19. Приготовлені боби.
  20. Устриці.
  21. Печінка.
  22. Пшениця (пророщена).
  23. Яловиче м'ясо.
  24. Нирки.
  25. Шпинат.
  26. Ковбаса (напівкопчена).
  27. Минь.
  28. Яловичий язик.
  29. Алича.
  30. Кешью.
  31. Арахіс.
  32. Фісташки.

Друга причина - «цианокобаламинодифицит».

Що робити? Їсти продукти, в яких більш ніж достатньо вітаміну В 12:

  1. М'ясо кролика.
  2. Скумбрія.
  3. Сметана.
  4. Сир (голландський).
  5. Креветки.
  6. Брокколі.
  7. Чинуки.
  8. Пікша.
  9. Рис (неочищений).
  10. Палтус.
  11. Оселедець.
  12. Риба грубіян.
  13. М'ясо курчати.
  14. Печінка теляти.
  15. Жовток яєчний.
  16. Сардина.
  17. Короп.
  18. Буріто.
  19. Серце.
  20. Артишок.
  21. Диня.
  22. Картопля (в мундирчике).
  23. Горошок (зелений).
  24. Водорості.
  25. Капуста (білокачанна).
  26. Лосось.
  27. Морозиво (вершкове).
  28. Кисляк.
  29. Бринза.
  30. Молоко згущене молоко).
  31. Кефір.
  32. Плавлений сир.

Третя причина - неправильне харчування.

Потрібно вивчити рецепти уважно, і їсти страви, які піднімають гемоглобін:

  1. Гречку (одну другу склянки) начисто промивайте. Кефіром промиту гречку заливайте. На ніч кашу залишайте. Вранці їжте.
  2. У блендері перемалывайте кураги стаканчик, меду стаканчик, чорносливу стаканчик, горіхів (волоських) стаканчик. Сік декількох лимонів і сік алое змішайте. Додайте до сухофруктовой суміші. Три столові ложечки в добу приймайте (два тижні).
  3. Перемеліть крупу гречану (стакан) і горішки волоські (склянку). Додайте склянку меду. Перемішайте. Щодня приймайте (по ложечці одній столовій).
  4. Змішайте мед, журавлину і горіхи волоські (в рівних пропорціях). Кожен день цю суміш вживайте по одній ложечці їдальні.
  5. Зробіть салат з перцю, капусти, кульбаби і петрушечки. Їжте його щоранку (як тільки прокинулися).
  6. Подрібніть ожинові листя (дві столові ложки), квіти ромашки (три столові ложки), звіробій (дві столові ложки). Змішайте трави гарненько і пересипте в термос. Залийте окропом (трьома склянками). Нехай настоїться даний збір. Три рази на добу по стаканчику збору приймайте.
  7. Морквяний сік (сто мілілітрів) і буряковий сік (сто мілілітрів) змішайте. Два рази на добу пийте. Результат помітите через кілька днів.

Четверта причина - некомпетентність.

Що робити? Прочитати корисну інформацію і негайно починати користуватися нею.


Інформація:

Перше:

Вживайте вітамін С, щоб залізо засвоювалося ефективніше. Багато вітаміну С у таких десяти продуктах знаходиться:

  1. Капуста.
  2. Смородина (біла).
  3. Цибуля порей).
  4. Гриби (білі).
  5. Стручки квасолі.
  6. Хурма.
  7. Банани.
  8. Чорниця.
  9. Кавун.
  10. Молоко козяче).

Друге:

Пийте менше кави і чаю, тому що вони заважають засвоєнню заліза. Намагайтеся «переходити» на компотики, соки, морсики, мінералку і звичайну воду.

Третє:

Щоранку натирайте собі морковочку. Змішуйте моркву терту з рослинним маслом або зі сметаною. Щоранку їжте.


Відгуки жіночі:

Світла Кучинська:

Мені гранатовий сік підвищує гемоглобін завжди. Просто так гранати є не виходить, тому що смак не той, а от якщо з чимось (в салаті), то з'їсти ще можу.

Рита Войтович:

І мені допомагає сік. Його я люблю, тому і п'ю з задоволенням. Не сприймаю, як засіб лікарський якесь.

Ніна Герасимович:

Не можу що-небудь сказати про чай або каву, але можу сказати про м'ясо красненьке. Воно здорово підвищує гемоглобін!

Даша Худорковская:

Мама моя залізо пила. Гемоглобін був дуже низький. І тільки залізо допомогло їй підвищити його, як слід. Вона і мені радить пити його, але я ніяк не можу наважитися на це. Здається, що залізо має чудним і огидним смаком. Такий смак я називаю «смаком перил». Ну, тих, які в під'їзді.... Перила я не гризла, ні! Я висловлюю свої асоціації просто.

Аня Шкирова:

Я, щоб підняти гемоглобін, роблю простіше: варю гречку, чищу горішки волоські, посипаю гречану кашку горішками, їм. І так - тижнів зо два. Допомагає! Тому і вам раджу. Не люблю давати поради про те, чого особисто не пробувала ніколи.

Іра Митьковец:

Я моркву щодня з'їдаю. А мама рятується гранатовим соком. Добре, що і те, і те в продажу зустрічається частенько! Та й недорого, в принципі. Дешевше, все-таки, ніж гречка.

Ліля Румынкова:

Вчора салат з кульбабами спробувала. Більше - з цікавості. Згадалося, як із кульбаби (в дитинстві) ми плели вінки і лялечок робили. Експериментувала з салатиком. Сподобалося! Повторю рецепт (для тих, хто не дуже уважно прочитав статтю): змішайте кульбаба, петрушку, капусту і перець; ранок кожне салатик їжте. Пропорції продуктові «вигадуйте» самі, будь ласка! Я теж їх сама вигадала, але вам про них не скажу, щоб вашу фантазію змусити попрацювати.

Іля Ольшевська:

Гранатовий сік, ікра червона, помідори. Цього вистачить, щоб привести в норму гемоглобін. Але гранатового соку пити треба багато, щоб був ефект «примітно - чудовий». Не хворійте! Бережіть себе заради близьких людей!

Кіра Грушевська:

Не буду копіювати коментар попередній, але я написала б точно так само, як написала і Іля. Тоді і кульбабки не обов'язково буде їсти!

Схожі теми:

Новости