Підвищений гемоглобін. Що робити? Причини.

Що робити, якщо гемоглобін в крові підвищений?

Знижуйте його такими способами:

  • Повышенный гемоглобин.Курочку їжте. В якому хочете вигляді, в якому хочете блюді. Головне, щоб вона в організм надходила ваш.
  • Продукти відварюйте. При варінні із них більше жиру виходить. Овочі теж намагайтеся варити.
  • Їжте морепродукти: креветки, устриці, краби, лангусти, кальмари, омари, восьминоги.
  • Їжте рибку. Будь-яку! І варену, смажену, копчену. Якщо хочете - сиру. Але останній варіант не лякає тільки екстремалів.
  • Препарати приймайте спеціальні (антиагреганти): «Аспірин», «Тиклопідин», «Клопідогрель». Які треба пити саме - тільки лікар призначить.


Народні засоби не забувайте:

  • Беріть дві частини череди, дві частини лободи, три частини глоду, частина акації, частина хмелю і частина буквиці. Змішайте і літром води заливайте. Хвилину кип'ятіть, шістдесят хвилин наполягайте, проціджують. По половинці склянки шість разів на добу пийте.
  • Таблетки «Муміє» приймайте. Приймається по одній таблеточке на ніч (впродовж десяти днів). Потім перерва потрібен п'ятиденний. Після перерви курс слід повторити. Не можна, під час прийому таблеток, заспокійливі і снодійні приймати, алкогольні напої пити.
  • Пийте сік з чорноплідної горобини. Пити його потрібно так: за півгодини до їди по п'ятдесят мілілітрів протягом декількох тижнів (три рази на добу).
  • Тричі на день після їжі пийте сік буряка (червоної). Так - три тижні. Курс повторювати не потрібно.
  • Два склянки меду, дві склянки лимонного соку, один стакан буряка червоною змішуйте. Поставте В холодильник. Двічі на день через годину після їжі приймайте (по половинці склянки).
  • Зважитеся на таку процедуру як эритрофорез, якщо не допомагає нічого. За допомогою такої процедури еритроцити «непотрібні» з крові видаляються.
  • Залізо «заберіть» з організму.


Не їжте, тимчасово, такі продукти (їх - п'ятнадцять):

  • Горох (варений).
  • Курча (смажений).
  • Квасоля (варена).
  • Арахіс.
  • Бараняча печінка (смажена).
  • Мідії (консервовані).
  • Філе яловиче (смажене).
  • Броколі (варена).
  • Філе свиняче (смажене).
  • Кунжутне насіння.
  • Сардинки (в олії).
  • Сливи.
  • Горіхи (кедрові).
  • Паштет (печінковий).
  • Петрушка.

Далі . . .


  • Здайте кров. Не мається на увазі в якості аналізів. Зіграйте «донорську» роль. Саме «оновлення» крові врятує вас від підвищеного гемоглобіну.
  • Рухайтеся багато! Основна рекомендація - плавання. Запишіться в секцію з плавання або в басейн, не забуваючи воду «відвідувати».
  • Приймайте препарати: «Трентал», «Курантил», «Кардіомагніл». Але потрібно, щоб лікар їх вам прописав. Самостійно їх не можна починати приймати.


Не їжте ті продукти, в яких є мідь:

  • Пшонка.
  • Вівсянка.
  • Суниця.
  • Авокадо.
  • Груша.
  • Гречка.
  • Фундук.
  • Насіння.
  • Соя.
  • Мандарин.
  • Грейпфрут.
  • Лимон.
  • Горошок зелений.
  • Мигдаль.
  • Кунжут.
  • Перець.
  • Редиска.
  • Буряк.
  • Зелень.
  • Капуста савойська.
  • Агрус.
  • Соя.
  • Старанно уникайте куріння. Пасивного - теж. Якщо є кращим - кидайте, але не в різкому темпі.


Причини підвищення в крові гемоглобіну:

  • Онкологічні захворювання.
  • Кишкова непрохідність.
  • Підвищений загустіння крові.
  • Судинні патології (вроджені).
  • Серцеві патології (вроджені).
  • Легенева недостатність.
  • Серцева недостатність.
  • Ниркові захворювання.
  • Діабет.
  • Рак печінки.
  • Зневоднення (гостре).
  • Рак нирок.
  • Порок серця.
  • Емфізема.
  • Поліцитемія.
  • Куріння.
  • Сильні фізичні навантаження.
  • Тривале перебування на висоті.
  • Алергія на що-небудь.


Відгуки:

Алевтина з Нижнього Новгорода:

Я завжди вважала, що основною причиною підвищеного гемоглобіну є або хвороби якісь, або зайва вага. Розумію, що конституція природою закладено, але заради здоров'я вагу потрібно контролювати обов'язково! А стаття виявилася дуже корисною. Спасибі!

Вероніка з Москви:

Жахи тут пишуть.... шукала Інформацію для мами - була в шоці. Особливо тоді, коли причини читала. Ой, нічого собі! І про рак писали навіть.... Затрясло всю мене, як від лихоманки.

Віра з Москви:

Рухатися багато? Та я б з задоволенням, але багато не виходить. Тому що кістка на нозі після перелому зрослася не так, як потрібно, і я мучуся тепер. Боляче, коли ходжу, коли наступаю на ногу! Але за інформацію дякую. Особливо за те, що перерахували продукти, які можна їсти в разі підвищеного гемоглобіну!

Анастасія з Пітера:

Ого! Спасибі! Нового багато дізнатися вдалося. Стаття - що треба мені. Та й не тільки мені вона, сподіваюся, зможе допомогти. У всякому разі, хочу повірити в те, що все буде добре у тих людей, які від хвороб своїх несправедливо мучаться!

Тетяна з Леоново:

Спасибі! Доброго дня. Стаття хороша. Але мене будь-які статті «лякають», які з медициною пов'язані. Чому так? Не знаю. Лікарів і ліків я боюся з дитинства з самого. Не знаю, як люди можуть зважитися йти на медиків вчитися!

Світлана з Мурманська:

Звичайно, спасибі за статтю. Але я б не стала рядки витрачати на розповіді про народні засоби! Не знаю, як в це можна вірити! І не бояться ж люди експерименти над організмами проводити.... Його можна і «угробити» так, якщо не бути обізнаним на сто відсотків в питанні про тому чи іншому засобі.

Катерина з Любані:

А мені сік буряка дуже допомагає. Бачу, що і тут він згадується. Добре, що статті пишуть корисні.

Ольга з Пітера:

Ви хочете сказати, що якщо я буду тоннами їсти мандарини або апельсини, то тиск моє буде підніматися все і підніматися? Ну, як якісь нешкідливі фрукти можуть довести до «зашкалювання» тиск? Мабуть, я тупа, якщо нічого не розумію....

Руслана з Воронежа:

Ви - не тупа. На себе наговорювати не треба! Ви недовірлива якась просто! В одну можете повірити точно: ці «невинні» фрукти можуть вам алергію подарувати. Вам, напевно, це відомо. Так що вибачте, якщо я повторююсь. Перечитала пару раз статтю, щоб запам'ятати що-то (корисне). Запам'ятала, подякувавши автора статті подумки!

Схожі теми:

Новости