Ці рецепти для правильного харчування і значить -
для Здорового способу життя!
Первый рецептик страв.
Суп овочевий (дієтичний). Продукти, приготовані для чотирьох порцій:
- Капуста цвітна - триста грамів.
- Картопля - триста грамів.
- Цибулина - дві штучки.
- Морква - дві штучки.
- Кріп - стільки, скільки забажаєте.
- Зелений горошок консервований - сто п'ятдесят грамів.
- Сіль - стільки, скільки забажаєте.
- Петрушка - стільки, скільки забажаєте.
Починаємо готувати:
- Наріжте картоплю (у формі кубиків).
- Нашаткуйте морковочку.
- Посоліть киплячу воду.
- Закиньте в цю водичку овочі, які ви приготували.
- Покладіть капусточку в каструльку, відокремлюючи її від суцвіть.
- Очистіть цибулю і теж покладіть в каструльку.
- Варіть протягом десяти хвилин.
- Додайте горошок.
- Дістаньте цибулинки з супу.
- Посипайте кропом і петрушкою суп.
Второю рецептик страв.
Трикутники вишневі з рікоттою. Продукти, приготовані для чотирьох порцій:
- Крихти хлібні - вісімдесят грамів.
- Екстракт ванілі - половинка чайної ложечки.
- Масло вершкове - двісті грамів.
- Цукор - сімдесят грамів.
- Рікотта - сто п'ятдесят грамів.
- Джем вишневий - сто п'ятдесят грамів.
- Яйця курячі - два.
- Цукрова пудра - дві столові ложечки.
- Лимонна цедра і лимонний сік - лимонна половинка.
- Тісто філо - п'ятсот грамів (шість аркушів).
Починаємо готувати:
- Візьміть блендер.
- Змішайте в блендері лимонну «начинку».
- Змішайте в блендері яйця.
- Змішайте в блендері рікотту.
- Змішайте в блендері екстракт ванілі.
- Візьміть рушник.
- Розкладіть лист тіста філо на рушник.
- Змастіть лист вершковим маслом (розтопленим).
- Покладіть наверх ще один лист тіста.
- Наверх покладіть всі аркуші, що залишились.
- Розріжте тісто на «квадратики».
- У тестовою серединку покладіть рикоттовую начинку.
- Візьміть крихти хлібні і посипайте ними зверху.
- Покладіть джем.
- Складіть тісто таким чином, щоб воно «перетворилося» на трикутничок.
- Покладіть тісто в духовку і чекайте, поки воно не стане золотистим (температура 180 градусів, час - 35 хвилин).
- «Скористайтеся цукровою пудрою.
Третий рецептик.
Курочка під назвою «Коронація Сходу». Продукти, приготовані для чотирьох порцій:
- Майонез - двісті п'ятдесят міліграмів.
- Мигдальні пластівці - сто грамів.
- Соус соєвий - сімдесят п'ять мілілітрів.
- Лук зелений (дрібно нарізаний) - одна столова ложечка.
- Коріандр подрібнений - одна жменька.
- Великий манго - два.
- Суміш спецій - одна чайна ложечка.
- Перчик чилі (нарізаний) - одна жменька.
- Курячі сіднички (нарізаний смужками, без шкірки).
Починаємо готувати:
- У киплячу воду покладіть курочку. Тримайте курочку п'ятнадцять хвилин в такій воді.
- Курочку, через п'ятнадцять хвилин, знімайте з вогню.
- Воду злийте.
- Змішайте з курочкою спеції, соус майонез.
- Додайте цибулю, манго і пластівці мигдальні.
- Додайте курячі шматочки і спеції, змішуючи їх.
- Прикрашайте блюдо перцем і коріандром.
Четвертый рецептик.
Салатик з сардиночки консервованої і з рису. Продукти, приготовані для чотирьох порцій:
- Цибулина (червона і солодка) - одна.
- Маслинки чорненькі - стільки, скільки забажаєте.
- Помідори черрі - шість штучок.
- Рис - двісті грамів.
- Перчик - стільки, скільки забажаєте.
- Сардинки в маслі - одна баночка.
- Сік лимона - стільки, скільки забажаєте.
- Сіль - стільки, скільки забажаєте.
- Олія оливкова - стільки, скільки забажаєте.
Починаємо готувати:
- Відварюйте рис до повної готовності.
- Додайте в рис сіль.
- Остудіть рис.
- Вийміть сардинки з банки.
- Складіть сардинки в миску.
- Розділіть сардинки на порції.
- Помийте і почистіть цибулинку.
- Наріжте полуколечками цибулинку.
- Помідори помийте і поріжте їх на кілька частин.
- Рис викладіть гіркою.
- На рис покладіть сардинки і цибулю.
- Зверху покладіть маслини, але позбавте їх від кісточок.
- Салатик прикрашайте шматочками помідорів.
- Додайте перець.
- Додавайте сіль.
- Згадайте за сік лимонний і про масло оливкове.
Відгуки.
- Несмачно! Я готую смачніше. І я не вважаю калорії, які «ховаються» в куховаріння моєї. Похвала - важливіше. Я не хочу хвалитися, але знаю багато рецептів. Тут, можливо, не зовсім про те, але поїсти я люблю. Їжа, напевно, мене теж обожнює. Коли взаємно - чудово. Віталіна Григорівна Ковальчук, 28 років.
- Гарне назва страви з курки! Придумувала б - не придумала спеціально. У мене, чомусь, замість курки, відразу асоціація «прокинулася» одна. І пов'язана вона була не з курочками і стравами з неї, а з східними красунями. Прошу розуміти правильно мою орієнтацію. Але ви назва прочитайте і скажіть, не аналогічні чи асоціації виникли у вас. Вікторія Вікторівна В'язь, 24 роки.
- Правильне і здорове харчування - питання актуальне, звичайно. Всі ці описані в статті рецепти страв для харчування здорового і правильного - це все добре. Але, багато хто з нас, прочитають цю статтю, і забудуть все, що читали. Через кілька років пошкодують про «забудькуватості», але час буде неможливо повернути. Хтось і не спробує це зробити. Але я буду говорити тільки за тебе: просто так я нічого і ніколи не читаю. Міранда Ромуальдівна Керч, 26 років.
- Здоров'я треба берегти, а не шукати його в стравах! Я так і робила б. Так і намагаюся робити. Але не завжди виходить. Навіть матюкаюся, нишком, іноді. А як не заматериться, якщо немає сил більше купувати те, що у нас продається?! Це - неймовірний жах! Цікаво, як ставляться до наших продуктів іноземні громадяни? Напевно, обговорюють, як можуть. Але ми-то звикли. Потрібно їм порадити «розвивати» таку звичку, якщо у нас обгрунтовуватися планують. Добре їм ... Вони - оптимісти. Оксана Володимирівна Гілева.
- Незатишно стало, коли прочитала. Маслинки я не люблю. Хоч і переконували мене, що вони - смачні - смачні. Не можу розділити такий їхній смак. Та й не намагаюся зовсім. У мене є свій смак, який я поважаю більше. Але і інших засуджувати я зараз не буду. Я люблю радувати правдою, коли правда дійсно може порадувати. Ну, такий от «словесний лабіринт». Тільки такі слова й знайшла.