Школа здорового харчування і схуднення. Основи.

Основы здорового питания.

Основи здорового харчування - це і є школа (проект) не тільки для схуднення, це норма, завдяки якій людина може відчувати себе в житті комфортно, бути здоровим і життєрадісним. Більшість людей, які прагнуть до схудненню, не можуть найчастіше домогтися цього, тому що самі не можуть сформулювати для себе головній меті. Їм здається, що основним завданням є просто скинути якомога більше зайвої ваги, а потім будь що буде. Насправді вони хочуть досягти стабільного результату, щоб скинутий рятівний вага потім залишався на досягнутому рівні, підтримувати цю вагу в допустимих межах, контролювати його.

Для цих цілей були створені так звані школи здорового харчування і схуднення, яка, по суті, є не тільки школою, але і групою підтримки, де вас завжди підтримають, зрозуміють.

Відвідування такої школи допоможе вам не тільки створити індивідуальну схему живлення, але і змінити звички, які допоможуть зберегти ваш вагу на протязі досить тривалого часу.

Зазвичай, у таких закладах працюю досить висококваліфіковані фахівці, які допоможуть вам зрозуміти і відповісти на такі питання, як що таке білок і чому він настільки важливий для нас, чому запорукою здоров'я є правильний сніданок, чому для нас так важливо споживання чистої води, як можна досягти зниження і контролю ваги без дієт, психологічні моменти при успішному зниження ваги, як правильно очистити свій організм, як вибирати в магазинах правильні продукти, як харчуватися не вдома і не поправитися, здорове серце, фізичні вправи, як прожити довго і щасливо.

Однак не всі мають можливість ходити на такі курси з участю справжніх професіоналів своєї справи, так що ми розповімо вам про основи правильного харчування і схуднення.

Риба, птиця та м'ясо обов'язково повинні бути нежирними, пісними. Коли ви обробляєте ці продукти, обов'язково потрібно видаляти з них жир і шкірку. Всі види м'яса чудово поєднуються з зеленими не крахмалистыми овочами, які допомагають нейтралізувати шкідливі впливи тваринного білка, допомагають їх перетравлювати в організмі і добре і швидко виводити з організму зайву поганий холестерин. Особливо не можна вживати тваринний білок у поєднанні з алкоголем, тому що він запобігає нормальне переварювання цього самого білка.

Зернобобові продукти особливо добре поєднуються з усіма іншими продуктами тому, що у них двоїста природа. Вони добре поєднуються з різного роду жирами, прекрасно засвоюються разом зі сметаною, масло рослинне, особливо вдалими поєднаннями є зернобобові з крахмалистыми овочами і зеленню.

Особливо корисним продуктом є рослинна олія. Цей продукт особливо корисно вживати у тому випадку, якщо воно сире і не рафінована.

Особливо слід уникати кондитерських виробів і цукру. Справа в тому, що солодощі зупиняють вироблення шлункового секрету. Їх добре їсти окремо від усього тому, що перетравлюються вони безпосередньо в самому кишечнику. А ось якщо вживати їх з іншими продуктами, то вони зупиняють перетравлення всієї їжі, а це призводить до заворушень, а ще знижують рухливість самого шлунка. Звідси результат - печія і кисла відрижка. Однак винятком з правил є мед, який, на думку деяких вчених, вже є переробленим продуктом в травному апараті самої бджоли, так що вже через двадцять хвилин після його вживання він всмоктується в кров.

Особливо уважно слід ставитися до будь-яких крохмаль містить продуктів, таких як хліб, крупа, картопля. Справа в тому, що сам крохмаль відноситься до досить важко засвоюваним продуктів. Основним і найважливішим законом в здоровому харчуванні є заборона суміщення крохмалистої продукту і тваринного білка. Одне ви цілком можете разом з різними зеленими салатами їсти хліб, приготовлений з цільного і неочищеного зерна.

З фруктів і овочів особливо рекомендуються кислі, особливо це стосується гранатів і цитрусових. Що стосується овочів, то тут рекордсменом по користь є помідори.

Сухофрукти ж і солодкі фрукти можна поєднувати з такими продуктами, як молоко і горіхи, але все це потрібно є в досить невеликій кількості, тому що ця їжа для шлунка є доволі важким. Але краще всього взагалі не поєднувати ні з чим кислі і солодкі фрукти, тому що їх засвоєння відбувається не у шлунку, а в кишечнику. Є такі продукти рекомендується за двадцять хвилин до основного прийому їжі. Особливо це правило діє строго для вживання дині і кавуна.

До не крохмалистим зеленим овочам відносяться всі вершки культивованих рослин, які придатні до їжі. В основному, це травички у вигляді кропу, петрушки, селери, гички буряків та редиски, зелені салати, капусти, цибулі, болгарського перцю, часнику, огірків, ріпи.

До крохмалистим овочів відноситься в першу чергу картопля, кукурудза, буряк, корінці селери, петрушки, кабачок, гарбуз, патисон, цвітна капуста. Ці продукти не рекомендується вживати з цукром, тому що вони викликають сильне бродіння в шлунку.

Молоко належить до окремої їжі, а не до пиття. Його потрібно пити окремо тому, якщо в шлунку крім молока є інша їжа, то воно її обволікає і не дає їй нормально перетравитися, в результаті чого інша їжа може загнивати або перетравлюється дуже довго.

Кисломолочні продукти і сир відносяться до важко перетравлюваної їжі. Їх можна вживати з продуктами, однорідними з кислим молоком - сиром, сметаною, бринзою.

Що стосується сиру, то найкращими сирами є молоді сири, особливо - домашній. Зокрема, це виходить щось середнє між сиром і сиром. При цьому плавлений сирок є неприродним продуктом, що піддався значній обробці. Бринза - продукт корисний, хоч і білковий. Але попередньо її обов'язково потрібно вимочити в холодній воді, щоб позбутися від надлишку солі.

Особливо складними в засвоєнні є яйця. Однак їх шкода компенсується користю при поєднанні яєць з не крахмалистыми зеленими овочами.

Схожі теми:

Новости