Скільки калорій в курячому бульйоні, м ясного, яловичому, свинячому і рибному?

Сколько калорий в бульоне?Бульончик - це смакота, яка використовується як основа для підлив, соусів, різотто і для супчиків, звичайно ж. Страви, приготовлені з «участю» бульйону - більш калорійні, ніж бульйончик «у власному соку». Скільки калорій міститься в курячому бульйоні, скільки в м'ясному свинячому і яловичому? А так само дізнаємося і про кількість калорій у рибному бульйоні. Починаємо все по порядку.

Рекомендації бульйонні:

  1. Бульйон охолоджують, коли вирішите поміщати її в холодильник. Для охолодження потрібно зробити кілька кроків. Наливайте в раковину водичку. Опускайте туди посуд, в яку налитий бульйончик. А краще додати лід. Так процес охолодження пройде набагато швидше.
  2. Не соліть і не подсаливайте бульйончик. Справа не в «зіпсованості» смаку, а в тому, що це шкідливо, якщо можна так висловитися. Ну, не можете без солі - беріть її зовсім - зовсім трішки. Пів-ложечки, чайну ложечку, дрібку. Більше - не можна.
  3. Як вариться бульйон? Його варять дуже просто. Знімайте накип (постійно), щоб зберігати прозорість бульйонну. Потрібен повільний вогонь, а не вогонь «в іншому темпі». На такому вогнику і варіть бульйон. З ним не можна «переборщувати» ні на граммулечку.
  4. Щоб був бульйончик смачніше - додавайте спеції в нього. Такі назви, яких ви зараз прочитаєте. Трави, перчик - порошочек, лист лавровий. Якщо ви зважилися сушені трави використовувати - використовуйте їх зовсім маленька кількість.
  5. Бульйон краще всього процідити. Але, для початку, вийміть з бульйону всю тверденькую масу, яку, в принципі, вже і використовувати не треба. Встановіть фільтр на воду (чисту). І, коли в каструльці залишається трішки бульйону, зупиніть процес проціджування.

Ттепер розберемося в питанні про бульйонах трохи докладніше. Почнемо з бульйончик м'ясного.

Курячий бульйон м'ясний бульйон.

Будете вибирати, з чого готувати бульйон - вибирайте кісточки, а не саме мяско. Просто в кістках і хрящах є сполучна тканина, є колаген. З них отримують желатин. А той бульйон, який отримують з кісток, прийнято використовувати для всіляких холодців або соусів.

Доак м'ясний бульйон приготувати:

  1. Промийте всі кістки у воді (проточною).
  2. Додайте приправку овочеву.
  3. Залийте холодною водичкою. Залийте так, щоб всі продукти були водою «прикриті».
  4. Додавайте спеції.
  5. Доведіть До кипіння.
  6. Продовжуючи варити на повільному вогні, пінку знімайте (періодично).
  7. Бульйон процідіть.

Скільки і чого бульйон додавати? Взагалі, можете «надаватися» своєму смаку. Але можна зробити і так: покласти сто п'ятнадцять грамів цибулі, сто п'ятнадцять грамів селери і двісті тридцять грамів цибулі. І все це «розподіляйте» на 3, 8 кілограма кісток.

Бульйонна калорійність:

Швидкорозчинний (світлий) бульйон - п'ятнадцять калорій.

Світлий бульйон з кубика - дванадцять кілокалорій.

Жильний бульйон з кубика - двадцять дві кілокалорії.

Взагалі, в бульйоні з м'яса - 50, 8 кілокалорій на 100 грамів продукту.

Доак бульйон з курки приготувати:

  1. Промийте курочку.
  2. Курку залийте холодною водою.
  3. У воду киньте неочищений цибулю.
  4. У воду киньте морковочку (цілісну).
  5. У воду киньте сіль за смаком.
  6. У воду киньте горошок чорний.
  7. Варіть хвилин шістдесят.
  8. Процідіть через сито.

Бульйонна калорійність. Порахуйте:

Двісті грамів курки - 482 калорії.

Морковочка (десять грамів) - 3, 20 калорій.

Цибуля (десять грамів) - 3, 81 калорія.

Горошок чорний - 225 калорій.

Сіль - 0 калорій.

Доак бульйончик з рибки приготувати:

  1. Випатрайте рибку целенькую.
  2. Риб'ячі голови (без зябер!) разрубите на частини.
  3. Риб'ячі кістки разрубите на частини.
  4. Налийте холодну воду.
  5. Додайте петрушку (або її корінь).
  6. Додайте цибулю ріпчасту.
  7. Закрийте кастрюлечку кришечкою.
  8. Доведіть воду до стану кипіння.
  9. Видаліть жир і пінку через хвилин сорок.
  10. Продовжіть варіння без кришки і на слабенькому вогні (протягом однієї години).
  11. Рибні голови виймайте через годинку з бульйону.
  12. Відокремте мяско.
  13. У бульйон покладіть хрящики і кісточки. Чекайте, поки хрящі розм'якшаться (три - чотири години).
  14. Відстоюйте бульйончик.
  15. Процідіть бульйон.

Бульйонна калорійність. Порахуйте, вибираючи потрібний:

Риба (хек) - 517, 20 калорій.

Корінь петрушки - 49, 30 калорій.

Цибуля (ріпчаста) - 41 калорія.

Доак приготувати бульйон з яловичини (він вариться сорок хвилин):

  1. Промивайте яловичину (сто грамів).
  2. Кладіть м'ясо в каструлю.
  3. Залийте холодною водою.
  4. Сіль додавайте.
  5. Ставте на вогонь.
  6. Зніміть пінку, коли закипить вода.

Так як нічого не було додано, яловичий бульйон становить 154 калорії.

Доак приготувати бульйон з свинини:

  1. У каструлю покладіть свинячі кістки і обрізки.
  2. Залийте водою те, що в каструлі.
  3. Бульйон на повільному вогні варіть.
  4. Пінку видаліть, додаючи воду холодну й доводячи до стану кипіння.
  5. Приготуйте цибуля порей), чебрець, лавровий листочок, селеру і петрушку.
  6. Приготуйте гвоздичку, моркву, часник.
  7. Помістіть все в каструлю з м'ясом.
  8. Посоліть бульйон.
  9. Видаліть з бульйону всі великі «частинки» овочів і м'яса.
  10. Бульйон процідіть.
  11. Видаляйте ті інгредієнти, які є твердими.
  12. Остудіть бульйон.
  13. Поставте бульйон в холодильник на дванадцять годин.
  14. Зніміть жир, коли він підніметься на поверхню.

Калорійність бульйону з свинини. Вважайте за формулою: сума калорійності всіх складових множиться на 0, 2.


Самий хороший відгук:

Шикарна стаття. Все розкладено краще, ніж «по поличках». Читання статті приносить задоволення. Немає нічого зайвого в статті. Правда, багато інформації, і її відразу запам'ятати неможливо. Я і не намагаюся, бо можна все записати, щоб не «мучити» пам'ять. Я на неї не скаржуся, але березі дуже. Вероніка з Чебоксар.

Самий поганий відгук:

Можна і зрозуміліше було все написати! Навіщо писати стільки про кожен бульйон? Дивацтва якісь! Не вистачає чіткості і лаконічності. Я не кажу дурниць. Я просто пишу те, що відчуваю. Ще б у віршовану форму все це «переплели». Я б хоч посміялася. Напишу сама для себе щось корисне. Тетяна з Кобрина.

Нейтральний відгук:

Написано, начебто, добре. Немає жодних претензій. В інформації є багато корисного, але я шукаю інформацію не для себе, тому й не вчитуюсь, як потрібно.

Схожі теми:

Новости