Скільки в пиріжку калорій? Скільки в млинцях?

Пирожки с блинами.

У кожного в дитинстві була улюблена бабуся або тітонька, яка постійно пічкала вас до одуріння смачними пиріжками - з варенням, м'ясом, рисом, печінкою, картоплею або будь-якою іншою начинкою. Однак час минає. Люди стали все менше знаходити час для приготування цих ласощів, чому воно стало ще більш бажаним і смачним, адже ми атак рідко можемо собі його дозволити! При цьому, коли раніше ви могли з-за великої кількості цієї страви з'їсти один пиріжок в день, тому що були впевнені в тому, що завтра зможете з'їсти хоч п'ятнадцять штук, то сьогодні всі намагаються їсти пиріжки як би про запас. Так що тим, хто стежить за своєю вагою і за своєю фігурою необхідно знати про те, скільки калорій міститься в цьому улюблені ласощі.

Залежно від видів пиріжків, залежно від тіста, з якого їх роблять, пиріжки бувають дріжджовими, пісочними, листковими, прісними або готується з будь-якого іншого виду тесту. Також і начинка у пиріжків може бути абсолютно різна. Особливо улюбленими пиріжками у народу стали пиріжки з м'ясом, капустою, повидлом, картоплею, грибами, яйцем.

При цьому не обов'язково готувати начинку з одного продукту - ви з успіхом можете комбінувати начинки на свій смак і розсуд.

Щодо калорій сьогодні можна посперечатися, однак щодо способу приготування пиріжків всі дієтологи сходяться на думці, що однозначно шкідливими для здоров'я є смажені пиріжки. При смаженні таких пиріжків проходять процеси окислення жирів, які є в наших пиріжках. А це у свою чергу провокує на розвиток серцево судинного захворювання і атеросклерозу. В смаженому пиріжку багато канцерогенних речовин, які призводять до виникнення і розвитку онкологічних захворювань.

А ще ці утворилися в результаті смаження окислені жири мають атерогенное дію. Вони здатні викликати атеросклероз і серцево судинні захворювання.

Отже, калорійність пиріжка залежить від начинки і від тіста, з якого його готують. В середньому, на сто грамів пиріжка ви можете розраховувати на двісті тридцять калорій.

Однак на калорійність пиріжка впливає і спосіб його приготування. Так, неперевершеними за змістом великої кількості калорій є смажені пиріжки. Тут ви знайдете від двохсот дев'яноста до трьохсот п'ятдесяти калорій.

Що стосується начинки, то тут потрібно враховувати сорт м'яса, соус, яким ви пом'якшують начинку (як правило, це сметана, майонез, вершкове масло або бульйон), який також має свою калорійність.

Так що якщо ви не хочете шкодити своєму здоров'ю, то вам потрібно стежити за тим, що ви їсте, щоб не нашкодити не свого тіла, не своєму шлунку.

Тепер що стосується млинців. Це блюдо стало улюбленим і таким рідним в самому дитинстві. Між іншим, його не дарма зараховують до народних страв, особливостям нашої національної кухні. Так що багатьох дуже сильно хвилює і його калорійність, адже не дивлячись на дієту, якої ви дотримуєтеся, вам завжди хочеться з'їсти щось рідне, щось таке знайоме, без чого ви собі вже і життя свого не уявляєте.

Млинці володіють великою поживною цінністю - не дарма в давнину всі богатирі завжди їли млинці для підтримання сил і здоров'я в порядку. В млинцях присутні всі потрібні вітаміни і мінерали. Хоча, звичайно ж, і калорії в них теж присутні.

Як правило, якщо готувати класичне тісто для млинців, то в його складі можна виявити молоко незбиране коров'яче, яйця, пшеничне борошно, цукор, розпушувач або ж дріжджі.

Якщо ви хочете знизити енергетичну цінність млинця, то рецептуру приготування тіста для нього потрібно трохи змінити. Почніть з того, що борошно можна використовувати не пшеничну, а житнє. В такому борошні набагато нижче вміст крохмалю. А ще ті продукти, у складі яких житнє борошно присутній, набагато легше засвоюються організмом, ніж продукти з пшеничним борошном. Якщо хочете ще трохи знизити калорійність, то використовуйте замість коров'ячого незбираного молока знежирене, а краще всього просту мінеральну воду, в якій і зовсім не міститься ніяких калорій. Крім того, млинці на мінеральній воді виходять після приготування більш пишними і повітряними навіть у тому випадку, якщо ви не додавали розпушувач.

Деякі готують млинці з особливим домашніми і сімейними рецептами, вони додають млинці яєчні білки. Так ви додаєте своїм млинців більше крихкості і розсипчастості, а калорійність знижується на сорок кілокалорій.

Якщо ви ретельно стежите за своєю фігурою і не можете дозволити собі зайвого, то безпосередньо від вмісту млинців залежить і їх калорійність. Як правило, середньостатистичні млинці будуть містити на сто грамів продукту приблизно від двохсот тридцяти до двохсот сімдесяти грамів. Дуже важливо звернути увагу на те масло, яке ви використовуєте при їх приготуванні. Та й начинка млинців теж має своє значення. Млинці з начинкою мають свою таблицю калорійності, адже тут крім самої начинки потрібно враховувати і калорійність соусу для начинки, щоб млинці не здавалися сухими і не були розсипчастими. Найпопулярнішою начинкою для млинців є м'ясо і сир. Якщо хочете знизити калорійність млинця з начинкою, то м'ясо повинно бути дієтичним, тобто індичка і курка для цього ідеально підходять. А ось від баранини краще утриматися, як і від жирної свинини. Сир краще використовувати невеликий жирності. Зазвичай в сирних млинчика на сто грамів міститься близько трьохсот двадцяти восьми калорій. А ось у м'ясному млинці на цей же вага припадає до трьохсот сімдесяти кілокалорій.

Любителям фруктової начинки рекомендується робити начинку не з варення, а з свіжих перетертих з невеликою кількістю цукру ягід і фруктів (наприклад, прекрасно підійде яблуко, чорниця, малина, груша, суниця та інші). А ось від повидла краще утриматися, тому що воно дуже калорійне саме по собі, не рахуючи самих млинчиків, начинкою якого воно є.

Схожі теми:

Новости